avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se da urmatoarea situatie. Sotul meu a cumparat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se da urmatoarea situatie. Sotul meu a cumparat un teren inaintea ...

Se da urmatoarea situatie.
Sotul meu a cumparat un teren inaintea casatoriei, dupa casatorie am inceput sa construim impreuna pe acel teren o casa la care am participat aman2 financiar ,numai ca actele sunt doar pe numele lui. In ultima perioada a existat in discutie un posibil divort, ce vreau sa stiu este daca eu sau copiii , minori aman2, avem vreun drept asupra casei in eventualitatea unui divort? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:06, 1 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă e trecut doar el pe casa dvs.aveti un drept de creanta.dansul ramane cu casa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ceea ce priveste imobilul copii pot avea doar drept de mostenire in urma dcesului tatalui lor daca acest bun va mai exista in patrimoniul succesoral.

Dvs veti avea un drept de creanta asupra valorii financiare investite in bunul sotului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul este bunul propriu al sotului, iar casa este bun comun (chiar dacă autorizația de construire a fost emisă pe numele sotului, din punct de vedere cronologic, casa a fost edificata in timpul căsătoriei )
Ca atare, aveti dreptul la jumătate din locuinta.
Copiii nu au legătură cu bunurile dvs.si cu divorțul. Ei vor avea dreptul la moștenire, cand dvs sau soțul veti înceta din viața. Dar deocamdată, nu au dreptul la nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Sotul meu mosteneste de la mama lui un teren. ce drepturi am/voi avea eu? adrianacatalina adrianacatalina Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Soacra mea avea mostenire un teren de 1300 mp. Ea a murit in 2006. Socrul meu inca traieste si intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)