Se da urmatoarea situatie.
Sotul meu a cumparat un teren inaintea casatoriei, dupa casatorie am inceput sa construim impreuna pe acel teren o casa la care am participat aman2 financiar ,numai ca actele sunt doar pe numele lui. In ultima perioada a existat in discutie un posibil divort, ce vreau sa stiu este daca eu sau copiii , minori aman2, avem vreun drept asupra casei in eventualitatea unui divort? Va multumesc anticipat
In ceea ce priveste imobilul copii pot avea doar drept de mostenire in urma dcesului tatalui lor daca acest bun va mai exista in patrimoniul succesoral.
Dvs veti avea un drept de creanta asupra valorii financiare investite in bunul sotului.
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Terenul este bunul propriu al sotului, iar casa este bun comun (chiar dacă autorizația de construire a fost emisă pe numele sotului, din punct de vedere cronologic, casa a fost edificata in timpul căsătoriei )
Ca atare, aveti dreptul la jumătate din locuinta.
Copiii nu au legătură cu bunurile dvs.si cu divorțul. Ei vor avea dreptul la moștenire, cand dvs sau soțul veti înceta din viața. Dar deocamdată, nu au dreptul la nimic