avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre deranjarea linistii publica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre deranjarea linistii publica

as vrea sa stiu daca pot apela la ajutorul politiei in cazul in care vecinul meu de sub mine ma deranjeaza foarte tare cu muzica?am vorbit cu el, a inteles doar pentru scurt timp, dar vad ca acum iar ma deranjeaza cu muzica mai toata ziua.Astept un raspuns din partea dvs.la revedere.
Cel mai recent răspuns: gamezcdr , utilizator 16:42, 25 Decembrie 2009
programul de liniste trebuie respectat intre orele 22-8 si 14-17!
Politia poate face ceva Cf. legii 61/1991

Exista doua posibilitati:
- sesizare la politie deoarece chiar daca zgomotul nu este in intervalul 22-8, exista in legea 61/1991:
Art 2 :"28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;"
- plangere penala la parchet in baza legii 114/1996:
Art. 36. - "�n cazurile �n care, �n clădirile de locuinţe, unul dintre proprietari �mpiedică cu bună-ştiinţă şi sub orice formă folosirea normală a imobilului de locuit, cre�nd prejudicii celorlalţi chiriaşi sau proprietari, după caz, la solicitarea asociaţiei de proprietari, instanţa va hotăr� măsurile pentru folosirea normală a imobilului."
daca nu vor sa inteleaga de vorba buna , atunci or sa stie de "frica"amenzilor de la politiei.
mirela_viorel a scris:

as vrea sa stiu daca pot apela la ajutorul politiei in cazul in care vecinul meu de sub mine ma deranjeaza foarte tare cu muzica?am vorbit cu el, a inteles doar pentru scurt timp, dar vad ca acum iar ma deranjeaza cu muzica mai toata ziua.Astept un raspuns din partea dvs.la revedere.

Primul pas chemati politia la 112, al doilea pas plangere penala la sectia de politie. Daca nu se va potoli va trebuie sa mergeti la Zgarda de Mediu unde au aparate care masoara intensitatea zgomotului.
PS - legal nu exista asa numitele "ore de liniste", au ramas in mentalitate preluate din comunism, doar firmele sunt obligate sa respecte intervalul 22-8 ceilalti nu pot face petrecere non stop.
Crăciun fericit !
Citesc cu atenție(chiar și in această zi)postările.Sunt multe sfaturi bune primite
din experiență și competență.M-a ajutat in munca ce o desfășor in comunitate.
Am răspuns postării dumneavoastră pentru că mi-a atras atenția afirmația că
orele de liniște au rămas in virtutea inerției din comunism.Iertrați-mă cred că
aici greșiți.Bunul simț nu s-a născut in comunism.Atunci era frică.
Sărbătorile religioase Crăciun - Paște se petrec decent.
..Despre celălalte petreceri sunt multe de spus dar nu este nici momentul și nici spațiul.Ori cum blocul nu este spațiul de petreceri.
Cred ca m-ati inteles gresit. Nu exista ore de liniste esti obligat sa faci liniste 24 din 24 conform Legii 61 (28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma
Exista perceptia multora ca daca nu se incadreaza in intervalele orare ramase mostenire si scrise pe pereti si avizierul blocurilor (22-6, 15-18) pot da la maxim combina. Ei bine nu pot, vor petreceri? Sa mearga la restaurant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. imi poate explica cineva legea linistii publice, va ... CosminLrp CosminLrp Buna ziua. Imi poate explica cineva legea linistii publice, va rog? Am un vecin care asculta muzica ceva mai tare si e destul de deranjant. Vreau sa vad ce e ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice... reparatii zgomotoase Alex11 Alex11 De un an intreg, in scara in care locuiesc se fac reparatii foarte zgomotoase. 5 vecini au decis sa-si puna centrale, sa se izoleze termic, dar nu in acelasi ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii...neintentionat haifa haifa Buna ziua, va rog sa-mi mentionati daca exista o baza legala privind respectarea orelor de liniste. Concret, vecinul de sub noi (tanar muzician, foarte ... (vezi toată discuția)