avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este procedura separației de bunuri după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de ...

Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de comun acord,a bunurilor proprii înainte de căsătorie și a bunurilor dobândite in timpul căsătoriei. Se pot trece pe unul dintre soți de comun acord precum și o promisiune de cumpărare a unui bun viitor” apartament” semnată doar de unul din soți dar notat ca fiiind căsătorit cu x. In antecontract.
Cum se poate schimba și regimul matrimonial - tot pe acest subiect. , regimul separației de bunuri?
Ce trebuie făcut in acest sens? Repet totul este la buna înțelegere și de comun acord!
Cel mai recent răspuns: DAE219 , utilizator 12:39, 2 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
prin „după căsătorie” vă referiți la după ce v-ați căsătorit sau după ce căsătoria a încetat?
pentru primul caz detalii găsiți în Codul civil, începând cu art. 358 (gasiți codul la o simplă căutare pe google).
dacă sunteți de acord, apelați la procedura notarială și orice notar vă va da detalii complete cu privire la procedură, acte necesare și costuri.
pentru al doilea caz, este incidentă instituția partajului.
Se schimba la notar
Dorim sa facem separație de bunuri după ce ne -am căsătorit. Rămânem căsătoriți dar vrem sa sch regimul matrimonial.
Ce se întâmpla cu bunurile dobândite in timpul căsătoriei sau in curs de dobândire se pot trece doar pe unul din soți așa la înțelegere? Asta după sch regimului matrimonial!
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Regimul matrimonial poate fi schimbat după cel puțin 1 an de la căsătorie.
Ideea separației de bunuri este ca ceea ce va dobândi fiecare dintre dvs, va fi bun propriu.
Puteti cumpara bunuri și împreună r vor fi dobândite pe cote parti stabilite de dvs.
Convenția matrimonială produce efecte doar pentru viitor.
În privința bunurilor dobândite anterior căsătoriei, ele vor rămâne proprii.
Dacă aveți bunuri comune dobândite sub regimul comunității legale de bunuri, vor trebui partajate.
De ce vreti sa faceti asta ? poate nu e tocmai ce va doriti.

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am ajuns cu sotul meu la un consens.dorim sa facem ... dora881988 dora881988 Buna ziua.Am ajuns cu sotul meu la un consens.Dorim sa facem separare de bunuri ,fara sa divortam,el cedandu mi partea lui din proprietate…Se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Contract sau act notarial Poizan Poizan Buna ziua, Sunt casatorita si doresc sa realizez un contract, sau un act notarial, prin care sotul renunta la toate bunurile mobile si imobile in caz de ... (vezi toată discuția)