avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dosar de obligarea minorului la consiliere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dosar de obligarea minorului la consiliere psihologică. Am un ...

Dosar de obligarea minorului la consiliere psihologică.

Am un dosar de executare silită,deoarece fostul meu soț, a luat unul din copii nostri în programul de vizita si nu la mai adus acasa de vreun 1 an si jumatate, a urmat sesizări la protecția copilului, la poliție, dosarul își urmează cursul ,numai că am ajuns să se pronunțe consilierea psihologică a minorului maxim 3luni, instanță a dispus 3 psih.in cazul nostru,după pronunțare am obținut un certificat de grefa,pentru a putea obține cat mai repede consilierea copilului,deoarece deja pt.un copil de 12ani, să stea fără mama lui si fara sora lui,timp de mai bine de 1,si jumatate este foarte mult,..
Protecția copilului mi.a transmis telefonic ca după pronunțarea soluției în termen de 5 zile conform proceduri civile, ( dacă se poate da.mi si mie articolul ) ar trebui copilul să intre în consiliere, numai că tatăl așteaptă decizia instanței,( doar este in interesul lui să nu se descopere alienarea parentala)cu toate că ia fost transmis certificatul de grefa cu soluția pronunțată,prin email la fel si primul psiholog....
Avocată care ma susține spune ca toate deciziile care tine de minori sunt executori si ar trebui să se rezolve repede, numai că în cazul meu a durat mai bine de 1 an să se pronunțe consilierea,si acum asteptam soluții ca să se pună în aplicare.....deoarece tatăl nu ia in considerare certificatul de grefa cu soluția pronunțată,....spuneti.mi ce am de facut mai departe, pt ca mie imi este foarte clar că tatăl trage de timp, ( cu toate că doamna președinta în ședința, ia spus lui să contacteze telefonic psihologul,si cu toate asta nu a facut)deoarece în mai puțin de 3 săpt.avem primul termen Apel Tribunal Ilfov, pentru exercitarea autorit.parintesti, care intenționez să anulez procesul până la sfârșitul consilieri copilului,

Vă mulțumesc si astept sfaturi din partea dvs.
Legea va da dreptul de a avea mai mulți avocati.
In astfel de cazuri se angajează cel puțin doi avocati daca avocatul nu are timp.
Ori au ei avocat foarte bun ori nu aveti suficienta forta juridica.

Mergeti si vorbiti cu avocata vreo 2 ore sa stabiliți o strategie.
Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)
Copil minor alienat parental sever de mama, impotriva tatalui valino valino Buna ziua! Sunt tatal unei fetite minore si urmaresc cu mare atentie aceasta comunitate, in special cea din domeniul Dreptul familiei sau probleme juridice de ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)