avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reclamație Directia Fiscala a Municipiului Timisoara
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reclamație Directia Fiscala a Municipiului Timisoara

Subsemnatul ................incadrat in grad de handicap locomotor grav permanent cu asistent personal ,
va aduc la cunostinta urmatoarele:
Obiectul
constituit cu rea credinta asupra mea la data de 16/03/2020 din partea Directia Fiscala a Municipiului Timisoara implicit prin angajatii acestei Directii ,precum si a modului abuziv ,nereal si fals de Abuzul intocmire a Deciziiei de Impunere pe casa si terenul aflat in proprietate personala .Modul de intocmire a Deciziei de Impunere si faptul ca aceeasta a fost pusa la “ Sertar “ fara a –mi fi comunicata din data de 16.03.2020 si descoperita de catre subsemnatul intamplator la data de 02.09.2020 cu scopul de a ma deposeda de bunurile imobile ( casa de locuit ) .

Prin emiterea abuziva si nereala a acestei Decizii ,mi a fost imputata suma de 70.000 lei impozit calculat pe 5 ani in urma respectiv ,2015-2020 , imobilul mi a fost impartit in zona Rezidentiala si zona Nerezidentiala din CASA –CONSTRUCTII DE LOCUINTA inscrisa in Cartea Funciara din anul 2005, nu a fost niciodata inregistrata ca Nerezidentiala iar dupa 21de ani de la data obtinerii Autorizatiei de Constructie a Casei de locuit –locuinta si inscrisa in Cartea Funciara in 2005 dupa finalizarea constructiei casei de locuit ,in anul 2020 DFMT-ul s a hotarat sa i schimbe destinatia .

Subsemnatul in anul 2007 ,7 Noiembrie am suferit un accident prin cadere de la inaltime in orasul Timisoara ,accident care ma lasat pe viata paralizat suferind o fractura de coloana cervicala C1-C7 avand varsta de 48 ani .Am hotarat in anul 2010 sa mi depun documentele pentru a devenii persoana cu handicap si am dobandit Certificatul de incadrare in grad de handicap locomotor grav cu asistent personal ,incadrat PERMANENT incepand cu anul 2011 .

Am depus cerere de scutire de la plata impozitului pe casa si teren catre Directia Fiscala a Municipiului Timisoara si am atasat cererii urmatoarele : copie carte resedinta ,cerere tip ,extras cf ,certificat de incadrare in grad de handicap ,adeverinta de la ANAF unde se specifica domiciliul fiscal si venituriile din indemnizatii .
Ulterior depunerii documentelor catre DFMT ,mi a fost comunicat Documentul E12011-019836 din 15 07 2011 prin care ma instinteaza ca sunt scutit pe imobilul proprietate personala de pe str Tulcea ,nr 16 Timisoara pe perioada PERMANENT .

Precizez faptul ca din anul 2011 de la data de cand mi a fost acordata aceasta scutire si pana la data de 02.09.2020 nu am primit nici un fel de instintare,document etc emis de Directia Fiscala a Municipiului Timisoara care sa ma atentioneze ,sa mi impuna sau sa mi solicite sa schimb actul de identitate de resedinta eliberat de Evidenta Populatie Timisoara cu o carte de identitate ,desi eu imi reanoiesc aceasta Carte de Resedinta in forma continuata din anul 2007 si pana in prezent deoarece fiind cu handicap grav nedeplasabil am centrul intereselor vitale in Timisoara din 2007 si pana in prezent ( medic de familie ,centru de diabet ,asistent personal angajat de la Primarie ,transport adaptat Primarie ,dispositive medicale date de Casa de Sanatate Timisoara carte de sinatate.

La data de 15.01.2020 in urma decesului mamei mele am depus actele de inscriere a mostenirii dobandita prin succesiune la Directia Fiscala a Municipiului Timisoara de unde am primit o adresa de www.dfmt.ro cod validare 85A562,E32020-000862 unde sa urmaresc starea cererii de inscriere a mostenirii .Tot procesul de finalizare a actelor de mostenire a durat pana la data de 02 04 2020 si dat fiind faptul ca am trecut prin Starea de Urgenta apoi Stare de Alerta din cauza Covid 19 ,eu fiind intr o categorie de risc de a contacta acest virus ,am hotarat sa fiu transportat catre Directia Fiscala a Municipiului Timisoara mai spre vara pentru a achita impozitul pe proprietatea mostenita .

M am deplasat cu Transpotul Adaptat al Primariei Timisoara si desi nuexista acces adaptat unui carucior cu rotile de care ma folosesc pentru deplasare la aceasta Directie Fiscala a Municipiului Timisoara am fost ajutat de sofer si asistentul acestuia pentru a putea intra in institutie .
Aceasta este ziua cand au inceput abuzurile in forma continuata agresiv verbale si psihice respectiv 02 09 2020 .In holul Directiei de la biroul Consiliere a inceput sa zbiere la mine o functionara care ma acuza ca am de platit o suma de 70.000 lei ,ca eu nu mai sunt cetatean roman din anul 2015 ,si nu mai am nici o scutire ,sa fac bine sa achit toate datoriile ca eu nu locuiesc in Romania si daca nu ma supun Decizie emise de catre Directia Fiscala a Municipiului Timisoara o sa mi faca Somatie si TitlulExecutoriu si o sa ma arunce in strada din casa mea .

Am incercat sa raman integru,am incercat sa ma linistesc de si sunt suferind si cu inima si am si un Diabet de gradul 2 in urma unui AVC pe care l am suferit in anul 2019 ,m am reintors acasa cu transportul adaptat incercand telefonic sa aflu despre ce este vorba .Mentionez ca scopul deplasarii mele la Directia Fiscala a fost sa achit impozitul pe proprietatea mostenita .La telefon mi s a dat o parola si un user si mi s a indicat sa accesez o platforma electronica numita ATLAS sa vad despre ce este vorba si ce reprezinta suma imputata .Tot telefonic mi s a comunicat ca eu nu mai sunt roman din anul 2015 si sa formulez o Contestatie la Decizia de Impunere pe care o voi gasi pe platforma electronica ATLAS daca nu sunt multumit .Mi s a mai comunicat telefonic ca Directia Fiscala nu comunica in scris si telefonic sau Email cu cetatenii despre schimbari ,decizii sau hotarari .

Am formulat CONTESTATIE catre Directia Fiscala Timisoara si am primit o Decizie nr.114 din 24.09.2020 decizie care are o multitudine de erori,falsuri,calcule gresite atat la sumele imputate cat si la inscrierea suprafetelor ,numarul cladiriilor atat la casa si terenul pentru care mi a fost acodata SCUTIREA ,cat si la proprietatea mostenita in urma decesului mamei mele .

Vazand erorile si falsurile din Decizia de Impunere si din Decizia nr 114 am comunic cu Directia Fiscala Timisoara prin Email in vederea indreptarii eroriilor din aceste documente de catre functionarii acestei Institutii dar nu se vrea sa se ia in considerare documentele reale care sunt inregistrare si depuse la Directia Fiscala Timisoara din anul 2005 si retrimise de catre subsemnatul prin Posta Romana cu cofirmare de primire cat si prin Email .

Am hotarat sa retrimit toate documentele de intabulare a casei ,certificat de valoare ipozabila ,certificat de handicap ,document de scutire ,act de identitate ,adeverinta pentru actul de identitate ca este in forma continuata ,adeverita de la ANAF ,declaratie notariala etc catre directorul acestei Directii Fiscale ,solicitand si o Audienta la acesta care a avut loc la data de 13.10.2020 in holul Directiei Fiscale printre contribuabili cu un loctiitor al dinsului care ma asigurat ca se va rezolva si ca Deciziile intocmite gresit de catre functionarii Directie Fiscale Timisoara vor fi indreptate lucru care nu s a intamplat nici pina in prezent .

Ma vad nevoit sa apelez deoarece imi sunt incalcate toate drepturile mele de persoana cu handicap grav ,de cetatean roman dupa cum urmeaza :
1) Incalcarea Legea 448/2006 actualizata in 2020 domiciliu si RESEDINTA facilitati fiscal
2) Art. 2 put,2 art.lit, b art. 6 lit, h
3) Constitutia Romaniei art 25 art31 pct 2, art50, art 52 pct 1
4) Incalcarea Legea 243/2009 Resedinta si Domiciliu 290/2005 art.11 art. II.
5) OUG 97/2005 cod cvil art, 86
6) Incalcarea Legea 227/2015 art 456 lit k,t
Incalcare Conventia ONU din 26 09.2007 art 11-20 :art 18 pct 1 lit b.d ;art 19 lit a

1)Act de identitate/Adeverinta istoric al resedintei
1) Certificat de incadrare in grad de handicap si Anexa acestuia
2) Documentul de scutire emis de catre Directia Fiscala Timisoara
3) Actul de Intabulare in Cartea Funciara a casei /Autorizatia de Functionare nu e actu datei constructi e data intabulari in cartea fuciara data constructi e 1999 /18/02 nr.117 realizarea de LOCUINTA
4) Certificat pentru valoarea impozabila a casei
5) Proces –Verbal de calcul al Impozitului
6) Extras Carte Funciara str Tulcea 16 Timisoara ( imobil scutit )
7) Extras Carte Funciara str Crisan 106 Timisoara ( mostenire )
8) Plan de parcelare realitatea din teren a mostenirii
9) Adeverinta de venit ANAF
10) Declaratie notariala
11) Email-uri de corespondenta cu Directia Fiscala Timisoara
12) Decizia de Impunere din 16.03.2020
13) Decizia 114 din 24 09 2020

Solicitarea subsemnatului
1) Anularea Deciziei de Impunere emisa la data de 16.03.2020 si radierea sumei impusa abuziv
2) Intocmirea unei Decizii de Impunere legal si corect asa cum se arata in documente si cum este prezentata situatia in teren si acte de intabulare carte funciara
3) Continuarea scutirii acordate in baza Legea 448/2006 actulizata 2020 transferata prin facilitate fiscala in Legea 227/2015 art 456 lit t

Si recunoasterea vizei de Resedinta conform ordonatei 97/2005 legea 290/2005 legea 243/2009 avand in vedere ca Primarul in functie este cu viza de resedinta iar eu roman prin nastere sunt discriminat in aceasta tara

CONCLUZIA MEA
Legea 227/2015 art 456 lt T cuvintu folosits ca domiciliu o cladire poti sa o folosesti si in alte scopuri eu am declarat la notar ca o folosesc ca domiciliu iar adeverinta de la anaf ca domiciliu fiscal facind dovada ca eu locuiesc annual mai mult de 183 de zile prin adeverinta de la evideta populatiei ca am renoito in fiecare an
Referitor la casa mea e intabulata in cartea funciara 22.04.2005 ca Casa P+E si extindere parter cladire locuinta in urma autorizatiei de constructive 117/18.02. 1999 carti tenice facuta de inspectia in constructi in teren eliberind autorizatia de fuctionare plan parcelar certificat de valoarea inpozitari
Dupa care sa intomit procesu verbal de ipozitarea cladiri si sa platit in fiecare an impozitu ca cladire de locuit (NU ca alte destinati)

In anul 2011 sa eliberet scutirea de la plata impozitului pe perioada PERMANENT inurma certificatului de in cadrare de handicap PERMANENT legea 448/2006 art,26 litera b si facilitati fiscale la legea 227/2015 la facilitate fiscala art 456 litera t, k dar eu ma incadrez si in legea 227/2015 ca eu o folosesc ca domiciliu casa de locuit din tot deauna conform documetelor si adeveritei anaf ca nu realizez venituri impozabile
La inregistrarea casei obtinuta prin sucesiune ca mostenire de la mama au aflat ei ca eu nam platit impozitu din 2015 dar eu conform scutiri PERMANETE nu am platit din 2011 .15.07

Si tot odata sau gasit dupa 21 de ani sai scibe si destinatia cladiri in Nonrezidenta sa aiba un impozit nai mare de 2% si acolo schimbind structura la anexa casei ca ar fi redentiala si corpu 1 cladire ar fi non redetiala incearca o confuzie la intervetile mele ce documente stau la baza impozitari mia trimis o scita din proiect cum ar fi vrut eu sa arateanexa in 1999 si din memoriu arhitectului si copie numai fata nu si verso unde arata adresa de resedinta NU INTELEG CARTEA FUNCIARA INSPECTIA IN CONSTRUCTI AUTORIZATIA DE FUCTIONARE AUTORIZATIA DE CONSTRUCTI NU MAI AU VALOARE JURITICA SI ARE O SCRISOARE SI O SCITA CE ASI VRUT EU LA INCEPUT NU CEAM FACUT SI AUTORIZAT

Aceasta este`declaratia`mea reala si adevarata pe care o dau ,o sustin si o semnez

Data 03 NOV .2020______ Semnatura petentului

-editare date personale-
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna , am un unchi care este persoana cu handicap accentuat si zilele astea a primit de la primarie o instintare prin care i se comunica ca are de platit ... (vezi toată discuția)
Impozitul pentru cladirile proprietate a institutiilor publice 2016 doru_saplacan doru_saplacan Este adevarat faptul începând cu data de 01.01.2016, data intrării în vigoare a Legii nr. 227/2015, instituțiile publice care dețin în proprietate ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire si teren trandanus trandanus buna ziua. doresc sa va intreb urmatoarele ; am o locuinta (casa ) cu teren , sunt o persoana cu handicap accentuat si cand am fost sa platesc impozitul mi ... (vezi toată discuția)