avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Dobanzi si penalitati
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Dobanzi si penalitati

Buna ziua! Se amana plata dobanzilor si a penalitatilor aferente obligatiilor bugetare pana la 25 decembrie 2020 doar pentru firme sau si pentru contribuabili persoane fizice?
Cel mai recent răspuns: AlbertCaf , utilizator 14:35, 6 Noiembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Masurile se refera la obligații fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a OUG 29/2020, deci nu doar la societati, ci la orice fel de debitori.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil
Inclusiv pentru dobanzile si penalitate aferente taxelor si impozitor locale, pentru amenzi?
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
AlbertCaf, utilizator
Nu, pt ca OUG 29/2020 se refera la obligațiile fiscale scadente pentru care se datorează dobânzi și penalități de întârziere conform Codului de procedură fiscală. Pentru taxele si impozitele locale se datoreaza majorări de întârziere, iar pt amenzi nu se datoreaza dobânzi și penalități de întârziere.
Si atunci, cetatenii dintr-o comuna fata de dobanzile si penalitatile caror obligatii pot beneficia de aceasta prorogare pana la 25 decembrie?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
AlbertCaf, utilizator
Puteti avea impozit pe chirii, impozit din activitati independente (PFA, II), impozit pe venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, contributii la asigurari sociale.

Alte discuții în legătură

Aplicare oug nr 181/2020 AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! OUG nr 181/2020 care prevede la art 24 ca se proroga pana la 25 decembrie 2020 termenul pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati aferente ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitatea o.u.g. nr. 39/2010 la primarii cameliapstl cameliapstl buna ziua as dori si eu daca se poate, o lamurire. \"pentru neachitarea la termenul de scadenta de catre debitor a obligatiilor de plata datorate bugetelor ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale AlbertCaf AlbertCaf Buna ziua! OUG 181/2020 prevede ca 25.12.2020 este termenul pana la care se proroga calculul dobanzilor si al penalitatilor aferente obligatiilor fiscale ce au ... (vezi toată discuția)