avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! As dori sa stiu cate contracte individuale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! As dori sa stiu cate contracte individuale de munca ...

Buna seara! As dori sa stiu cate contracte individuale de munca poti avea in cadrul aceleasi societati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 5 Noiembrie 2020
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

2. "Cu privire la timpul de lucru, prevederile din Codul muncii referitoare la durata timpului de munca au in vedere timpul de lucru in temeiul unui singur contract individual de munca. Insa, in situatia in care, cumulul de functii are loc la acelasi angajator, durata normala a timpului de lucru pentru toate functiile cumulate nu ar trebui sa depaseasca 40 de ore pe saptamana.

Daca un salariat incheie cu acelasi angajator doua contracte individuale de munca, astfel incat, cumuland cele doua functii s-ar ajunge la depasirea duratei maxime a timpului de lucru, ar putea fi angajata raspunderea angajatorului pentru nerespectarea dispozitiilor legale referitoare la timpul de lucru."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Alexandra2888 Alexandra2888 Buna ziua, Un angajat poate avea in aceeasi luna doua contracte de munca la angajatori diferiti pe aceeasi functie? De ex daca in perioada 1-14 ... (vezi toată discuția)
Poate un consilier juridic sa lucreze pt 2 angajatori in acelasi timp? draman78 draman78 Buna ziua. Poate un consilier juridic sa aiba 2 contracte individuale de muncă cu doi angajatori diferiți, in acelasi timp? Pot avea amândouă durata de 8 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Doinitza58 Doinitza58 buna ziua, daca am certificat de libera practica ca asistent medical pot lucra la al doilea loc de munca cu contract de munca de doua ore/zi doua saptamani ... (vezi toată discuția)