avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-Companii ...

Potrivit lg 544/2001,persoanele juridice(institutii publice-Companii de stat-capital majoritar de stat) trebuie sa afiseze din oficiu, la sediu sau pe pagina de internet, regulamentul de organizare a concursurilor,pt posturile vacante? Ce articol ar fi?
Cel mai recent răspuns: romanul11 , utilizator 11:06, 8 Noiembrie 2020
HG nr. 286 din 23 martie 2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice

art. 7
(1) Autoritatea sau instituţia publică organizatoare are obligaţia să publice, cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post vacant, respectiv cu cel puţin 10 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă a concursului pentru ocuparea unui post temporar vacant, anunţul privind concursul în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, într-un cotidian de largă circulaţie, precum şi la sediul acesteia. Dacă autoritatea sau instituţia publică are pagină de internet, afişarea se face şi pe această pagină, la secţiunea special creată în acest scop. (2) Anunţul afişat la sediul şi, după caz, pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului va cuprinde în mod obligatoriu următoarele elemente:
a) numărul şi nivelul posturilor scoase la concurs, precum şi structurile în cadrul cărora se află aceste posturi, precum şi denumirea postului pentru care se organizează concursul;
b) documentele solicitate candidaţilor pentru întocmirea dosarului de concurs, locul de depunere a dosarului de concurs şi datele de contact ale persoanei care asigură secretariatul comisiei de concurs;
c) condiţiile generale şi specifice prevăzute în fişa de post;
d) condiţiile necesare ocupării unui post de natură contractuală vacant sau temporar vacant prevăzute la art. 3;
e) tipul probelor de concurs, locul, data şi ora desfăşurării acestora;
f) bibliografia şi, după caz, tematica;
g) calendarul de desfăşurare a concursului, respectiv data-limită şi ora până la care se pot depune dosarele de concurs, datele de desfăşurare a probelor de concurs, termenele în care se afişează rezultatele pentru fiecare probă, termenele în care se pot depune şi în care se afişează rezultatele contestaţiilor, precum şi termenul în care se afişează rezultatele finale.
(3) Informaţiile referitoare la organizarea şi desfăşurarea concursului prezentate la alin. (2) se menţin la locul de afişare şi, după caz, pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare până la finalizarea concursului.
Compania.desi are peste 95% capital de stat,se numeste ....S.A. deci vrea sa fie pe actiuni. are servicii proprii, catre populatie, dar mai primeste cateva sute de milioane de la stat,asa ca vrea statul. Si managerii sunt numiti de la minister.Zau daca stiu ce este. Sector bugetar nu vor sa fie,Dar atunci ce o fi? Este o lege separata cu privire la regulamentul acesta pt concursuri.,pt personalul din astfel de institutii sau S.A uri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs post vacant in sistemul bugetar. organizarea unui concurs ... liveomars liveomars Concurs post vacant in sistemul bugetar. Organizarea unui concurs nu ar trebui sa aibă o metodologie, un orar al derulării probelor (interviu, proba scursa ... (vezi toată discuția)
Angajare kradu1 kradu1 Va rog sa-mi spuneti daca este obligatoriu publicarea in monitorul oficial postul vacant la o institutie publica? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Punere la dispozitie herminast herminast Post scos la concurs, anuntul ar trebui sa contina conditii specificate expres pentru ocuparea functiei, sau se prezuma cunoscuta legislatia specifica ... (vezi toată discuția)