avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara! Intrebarea mea este dacă pot cumula ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara! Intrebarea mea este dacă pot cumula pensia cu salariul. ...

Bună seara! Intrebarea mea este dacă pot cumula pensia cu salariul. Mentionez ca sunt angajat personal contractual, pompier, la o unitate rezervele statului din anul 2000si pe data de 19 09 2020 am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă, având 13ani de grupa 1 de muncă. Am 60 de ani neampliniti și de la casa de pensii mi s-a spus că pot cumula pensia cu salariul. De la unitatea la care lucrez mi s-a comunicat că în termen de 5 zile se desface contractul de muncă și dacă vreau să lucrez pot să mă prezint la concurs pentru a ocupa postul. Dacă există o lege pe care să mă bazez și mă puteți ajuta cu respect vă mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 6 Noiembrie 2020
Trebuie sa va prezentati la concurs pentru a ocupa postul, dupa pensionare altfel nu aveti cum.
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
mihaidorel, utilizator
Necunoasterea legii nu o puteti invoca in favoare dvs ...

art.56 C.mun.
....
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
10 puncte! Un raspuns care m-ar fi ajutat la momentul respectiv. Deci altă lege nu există? Cel mai detaliat raspuns,chiar și cu deconectare! Cu respect!
Alt text de lege nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,un pensionar care lucreaza intr-0 institutie publica ... cochela cristian alexandru cochela cristian alexandru Buna ziua,un pensionar care lucreaza intr-0 institutie publica ca personal contractual si care a ocupat prin concurs postul dupa iesirea la pensie la varsta de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual ... adi58 adi58 Buna ziua, Am 62 de ani si sunt angajat la primarie contractual pe post de referent I A. Am depus actele de pensionare cu reducerea virstei standard de ... (vezi toată discuția)
Pensie sau salar ? GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Buna seara ! Sunt sofer la o unitate de inavatamant pe masina de transport scolari. Azi, 29.12.2014 mi-am depus dosarul de pensionare la casa de pensii. ... (vezi toată discuția)