Bună seara! Intrebarea mea este dacă pot cumula pensia cu salariul. Mentionez ca sunt angajat personal contractual, pompier, la o unitate rezervele statului din anul 2000si pe data de 19 09 2020 am primit decizia de pensionare pentru limită de vârstă, având 13ani de grupa 1 de muncă. Am 60 de ani neampliniti și de la casa de pensii mi s-a spus că pot cumula pensia cu salariul. De la unitatea la care lucrez mi s-a comunicat că în termen de 5 zile se desface contractul de muncă și dacă vreau să lucrez pot să mă prezint la concurs pentru a ocupa postul. Dacă există o lege pe care să mă bazez și mă puteți ajuta cu respect vă mulțumesc!!!
Necunoasterea legii nu o puteti invoca in favoare dvs ...
art.56 C.mun.
....
(4) Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
10 puncte! Un raspuns care m-ar fi ajutat la momentul respectiv. Deci altă lege nu există? Cel mai detaliat raspuns,chiar și cu deconectare! Cu respect!