avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o strada de ...

Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o strada de 300 m lungime ...partea dreapta sunt case ,partea sanga este a unui tip...toata...drumul este cota parte din terenul fiecarui proprietar de casa...tipul de pe partea stanga a facut pe terenul lui depozit de produse de balastiera...are camioane,vola ,excavatoare si zilnic trece pe drum si l deterioreaza,clar...el il reface cu balast dar ne cere noua bani,celor cu case pentru reconstructia lui.cine nu da bani,este amenintat cu tribunalul,ca este lege pentru contributia la refacerea drumului..noi avem doar cate o masina mica...drumul se face la 2,3 luni,in functie de ploi...intrebarea este...este legal ce face,sa aiba depozit si sa treaca zilnic cu camioane incarcate pe un drum care este si al nostru? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CriTin , utilizator 22:01, 23 Decembrie 2020
Nu exista niciun act normativ care sa va oblige la asa ceva.
Dar are voie sa aiba depozit de balast si sa tranziteze utilaje grele pe un drum privat fara acordul proprietarilor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca drumul e public si nu exista restrictii de tonaj poate aduce si tancuri. cat despre amenintari cu tribunalul, da, e posibil. si eu va pot actiona in judecata. asta nu inseamna ca voi castiga.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Partea cu tribunalul am inteles-o,domnule Adrian...dar drumul nu este public,este privat...este cota parte din terenul proprietate al nostru,al celor care avem case pe strada asta...
@CriTin Nu inteleg! Daca drumul este proprietatea celor cu case, cum de se zbenguie ala pe drumul dvoastra cu utilaje grele?! Ba va mai si mulge periodic!!! Pe 300 de metri sunteti circa 20 de proprietari, uniti-va si consultati un avocat, s-ar putea sa aveti surprize placute!

Alte discuții în legătură

Este legal sa fie depozit de materiale de constructii si dezmembrari ... CriTin CriTin Este legal sa fie depozit de materiale de constructii si dezmembrari auto pe un teren dintr o zonă rezidențială ,care are acces printr un drum privat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - la ... IvanAlex IvanAlex Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - la parterul blocului opereaza o firma de birotica unde au un spatiu de depozitare; - acestia au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin o proprietate in comuna runcu, sat rachiti. ... Mihaifiri Mihaifiri Buna ziua, Detin o proprietate in Comuna Runcu, sat Rachiti. Proprietarul din spatele casei mele vrea sa construiasca un drum de acces de la principala catre ... (vezi toată discuția)