avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum pot renunuta la calitatea de asociat intr o firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum pot renunuta la calitatea de asociat intr o firma?

Buna ziua!

Cum pot renunuta la calitatea de asociat intr o firma( administrator este celalalt partener) daca el nu este de acord? Din cate stiu firma nu mai are activitate de 1 an, dar sunt ingrijorata ca in calitate de asociat va trebui sa platesc o parte din pierderi desi nu mai sunt implicata si nu am niciun beneficiu curent. Am incercat caile amiabile de discutie, dar fara succes..multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:01, 6 Noiembrie 2020
Buna ziua,
În cazul în care actul constitutiv al societăţii nu cuprinde prevederi referitoare la retragerea asociaţilor din societate sau atunci când nu se realizează acordul unanim al asociaţilor, asociatul se poate retrage pentru motive temeinice, în baza unei hotărâri judecătoreşti pronunţată de tribunalul competent, care este supusă numai apelului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat ciuleandra ciuleandra Am o problema si anume vreau sa ies dintr-o societate unde sunt si administrator pentru ca m-am despartit de asociatul meu...eram si iubiti :( si acum el nu ... (vezi toată discuția)
Iesire din srl noiklosa noiklosa Buna ziua, Am o intrebare din partea unui prieten - omul poseda 5% dintr0un SRL, altcineva fiind administrator. Prietenul acesta vrea sa iasa din SRL, deci ... (vezi toată discuția)
Doresc sa ies dintr-o firma in care sunt asociat elyzelaura elyzelaura Buna ziua, Sunt asociat intr-o firma, nu administrator si as dori sa renunt pe calea cea mai simpla deoarece nu pot da de administratorul firmei. Va rog sa ... (vezi toată discuția)