avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua Vă rog și eu o lămurire legata de legea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua Vă rog și eu o lămurire legata de legea 232 /05. ...

Bună ziua
Vă rog și eu o lămurire legata de legea 232 /05. 11.2020 care modifica legea 130 /15 iulie 2020 care acordă indemnizație copiilor foștilor deținuți politici :
Tatăl meu a fost arestat pentru motive politice în anul 1959 când eu aveam 8 luni și a decedat în anul 1978.
Întrebarea mea este la ce indemnizație am dreptul : la cei 500 de lei sau la indemnizația la care ar fi avut dreptul tatăl meu calculată conform legii pentru perioada de închisoare chiar dacă el nu a putut beneficia de ea conform legii 118 /1990,el decedând în 1978?

Vă mulțumesc!
Cu stima,
Constantin Petrescu
Cel mai recent răspuns: IonPopescu1959 , utilizator 10:37, 18 Noiembrie 2021
Vei beneficia de indemnizația la care ar fi avut dreptul tatăl tău ,adică 700 RON pentru fiecare an calculată (an,luna,zi).Foarte important: vei beneficia de indemnizație pentru întreaga perioadă de detenție a tatălui ,indiferent daca te-ai născut la începutul ,sau la sfârșitul acesteia.Important e că te-ai născut"în timpul".
Bună ziua ,dacă tata a beneficiat de legea 118 ,și a decedat ,eu că urmaș beneficiez de pensie speciala?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
100%pentru întreaga perioadă în care tatăl dvs a fost arestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu legea 130/2020, referitor la despagubirile acordate ... borngemini79 borngemini79 In legatura cu legea 130/2020, referitor la despagubirile acordate copiilor fostilor detinuti politici, ma intereseaza in ce categorie de despagubiri lunare ... (vezi toată discuția)
Art 5 lege 118/90 republicata, prevederile lege 130 și 232 / ... Rodina Valentin Rodina Valentin Art 5 lege 118/90 republicata, prevederile lege 130 și 232 / 2020, se referă, la cei pentru care nu exista dovezi certe de perioade de detenție,care nu nu ... (vezi toată discuția)
Drepturile urmașului unui deținut politic strămutat Alina1288 Alina1288 Bună ziua. Vă scriu in speranța că, cineva mă poate lămuri . Tatăl meu, fost deținut politic și după, strămutat, a beneficiat de indemnizația de ... (vezi toată discuția)