avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In legatura cu legea 130/2020, referitor la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In legatura cu legea 130/2020, referitor la despagubirile acordate ...

In legatura cu legea 130/2020, referitor la despagubirile acordate copiilor fostilor detinuti politici, ma intereseaza in ce categorie de despagubiri lunare m-as incadra. Tatal meu a fost detinut politic,si a beneficiat pe parcursul a mai multor ani (pana la decesul sau in 2001) de prevederile si beneficiile acordate prin legea 118/1990. Eu ca si copil al sau (fiind nascut in 1979, dupa perioada lui de detentie) am dreptul la 50% din suma care i se acorda lui lunar cat traia (recalculata dupa inflatie sau dupa beneficiile actuale) sau doar de cei 500 de lei lunar care se tot vehiculeaza in presa ? Mentionez ca el a facut apx 15 ani si jumatate de inchisoare (primind lunar o suma de bani calculata in functie de anii de detentie) , deci diferenta intre cele 2 categorii de beneficii ar fi una substantiala in cazul meu..
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:12, 14 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
50% din indemnizatia tatalui.vedeti insa ca s-a modificat legea în 5.11.2020 cu Legea 232 .[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
Antoanela Geaman, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. mama mea are pensie de deținut politic. ea este ... cna2002 cna2002 Bună ziua. Mama mea are pensie de deținut politic. Ea este născută în anul 1940, iar la vârsta de 16 ani era deportata impreuna cu părinții ei. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. mama mea are pensie de deținut politic. ea este ... cna2002 cna2002 Bună ziua. Mama mea are pensie de deținut politic. Ea este născută în anul 1940, iar la vârsta de 16 ani era deportata impreuna cu părinții ei. Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua vă rog și eu o lămurire legata de legea 232 /05. ...  Tica Petrescu Tica Petrescu Bună ziua Vă rog și eu o lămurire legata de legea 232 /05. 11.2020 care modifica legea 130 /15 iulie 2020 care acordă indemnizație copiilor foștilor ... (vezi toată discuția)