avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă ti se da liber de sărbătoare legala,de ex 30 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă ti se da liber de sărbătoare legala,de ex 30 noiembrie,sf ...

Dacă ti se da liber de sărbătoare legala,de ex 30 noiembrie,sf Andrei, o sa ti se scada la salariu acea zi sau chiar dacă ești liber pt ca este libera legala ,ești plătit, adică ca si cum ai fi la munca ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 10 Noiembrie 2020
Nu se scad zilele libere legale. Se platesc ca o zi de lucru normală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc,Si e normal ca în pontaj sa fi pontat cu 0?dacă ai liber în ziua de libera legala?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sarbatorile legale nu se platesc decat in anumite situatii ....

Pentru munca desfasurata in zilele de sarbatoare legala, salariatul beneficiaza:
- compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. In ziua respectiva in care i se va compensa ziua de munca dintr-o zi de sarbatoare legala, nu i se va acorda salariul.

sau

- in cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Art. 142. C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
eu nu am întrebat ce se întâmplă dacă lucrez în zilele de libera legala . Pe 30 noiembrie si 1 decembrie eu mi am luat liber ,deoarece sunt zile libere legale,in pontaj am fost trecuta cu 0,e normal ? Si a 2 întrebare este: eu dacă mi am luat liber pe 30 noiembrie si 1 decembrie, o sa mi se scada la salariu aceste zile ?
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da , este normal ....in acele zile daca ati fost liber nu aveti cum sa figurati prezent la munca...zilele respective nu intra in calcul la salariu.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare Szegedi07 Szegedi07 Buna ziua, Intrebarea mea este legata de urmatoarea: \" Ca recompensare a muncii suplimentare, conform Codului muncii, aceasta se face în două ... (vezi toată discuția)
Pontaj zile libere nationale rudolfton rudolfton Buna seara , Am si eu o nelamurile : in luna Decembrie am avut 3 zile Nationale in care am lucra ( in total 24 de ore) care mi-se vor plati cu un spor de ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale adelinasi adelinasi Buna ziua, Daca societatea a prestat munca in data de 24.01.2018, cu acordul salariatilor, prin intocmirea de liste nominale cu semnaturi, cum se vor ... (vezi toată discuția)