avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am parasit locul accidentului (doar pagube materiale). ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am parasit locul accidentului (doar pagube materiale). Datorită ...

Am parasit locul accidentului (doar pagube materiale). Datorită unui drum defectuos, cu gropi, și neadaptare la condițiile meteo, am lovit o bordura si am ricosat cu masina într-un stâlp de iluminat. M-am speriat și am parasit locul accidentului. Poliția m-a găsit acasă, am fost consumat deja 3 beri, s-a constatat alcoolemie in aer expirat 0.89. Am refuzat recoltarea probelor biologice. La ce sa ma aștept?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
Persoană1, utilizator
ART. 337 Cod penal
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Eram speriat de accident și din aceasta cauza am refuzat. Am crezut ca proba din aerul expirat este de ajuns.
Nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea legii.
Angajati-va avocat specializat si stabiliti impreuna strategia apararii.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident ,alcoolemie ,daune materiale gabrielo6 gabrielo6 Unchiul meu a facut accident cu masina(a intrat cu ea in gardul vecinului-singurele pagube cateva scanduri rupte nici o persoan sau animal nu a fost ranit) ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan, refuz prezentare iml claudiuremus claudiuremus pe data de 26-05-2014 am fost testat cu aparatul si am avut 0.51 in aerul expirat dar am refuzat sa ma duc la IML nu am mai avut in 25 de ani nici o abatere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice ... DIG71 DIG71 Buna ziua ,pentru refuzul de la relevarea probelor biologice sunt si drepturi sau numai obligativitati (vezi toată discuția)