avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere - OUG 147/2020, incepand cu 9 Noiembrie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere - OUG 147/2020, incepand cu 9 Noiembrie

Incepand cu 9 Noiembrie, se mai pot acorda zile libere pentru parinti in baza OUG 147/2020? Intrebarea vine deoarece s-au inchis scolile prin Ordin 5972, iar OUG 147/2020 prevede ca zilele libere se acorda pt parinti, in scolile unde s-a suspendat activitatea "ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice".

Art. 1
(1)Se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a rezultatului anchetei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, efectuată de direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, şi având în vedere hotărârile comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, respectiv Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Multumesc,
Oana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:47, 10 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se acorda ... Si inchiderea scolii intra in situatiile prevazute de OUG 147/2020.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna!am o intrebare.daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie ... andreijoe andreijoe Buna!Am o intrebare.Daca fetita mea a împlinit 12 ani in iulie 2020 ma incadreaza pentru a beneficia de 75% in plus la salar conform OUG 147/2020 ,cu ... (vezi toată discuția)
Oug 147 mmarianne mmarianne Buna ziua Avand in vedere OUG 147 /2020, se acorda zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor pana la 12 ani in situatia in care copilul desfasoara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cum as putea rezolva situația următoare? am un ... Mimiuta Mimiuta Bună ziua. Cum as putea rezolva situația următoare? Am un băiat în clasa 4, iar învățătoarea rămâne tot în online în baza unui document medical ... (vezi toată discuția)