Buna ziua.S-a inceput la notar procedura de succesiune dupa tata.
Mama in viata si doi copii.
Mama(a fost internata la psihiatrie,este act medical in copie) dar impreuna cu un copil,insista sa se faca succesiunea,nefacuta din 2001.
Celalalt copil,nu doreste sa se faca ACUM succesiunea,stiind ca mama e bolnava,posibil fara discernamant.Prima infatisare a amanat-o el prin avocat,acum urmeaza a doua.Eu fiind acum imputernicita sa-l reprezint,peste tot ,(copilul e plecat din tara)nu stiu cum sa procedez.Nu vrea sa renunte la mostenire,insa nici nu vrea sa se faca acum succesiunea.Ce modalitati sunt de amanare,ar solicita un aviz medical pentru mama,cum ca are discernamant..multumesc
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
A fi internat la Psihiatrie nu înseamnă că nu are discernământ. Succesiunea poate fi perfectată și în prezent. Doar o comisie de la IML poate stabili dacă discernământul unui om este diminuat sau complet pierdut.
Majoritatea bolnavilor psihic au discernământul păstrat. Mama dvs este posibil să poată să se autoîngrijească și să-și poată administra bunurile sale proprii.
A fi bolnav psihic nu-i sinonim cu a nu avea discernământ.
Notarul dacă are dubii, poate solicita o expertiză la IML
Testament
Chery888
Buna! Poate reușește cineva sa ma lămurească și pe mine.
Din spusele ei Mama mea ar fi făcut un testament în urma cu câteva luni lăsând un ... (vezi toată discuția)