avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vanzare-cumparare sau donatie persoana inapta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vanzare-cumparare sau donatie persoana inapta psihic

Buna ziua,

Bunica mea doreste sa imi dea o parcela de pamant extravilan. Tot pamantul este pe numele bunicului meu care are probleme psihice dar nu este incadrat intr-un grad de handicap. bucata pe care vrea sa o primesc are 1,5 ha. exista vreo solutie? cum ar trebui sa procedez?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 16:43, 28 Septembrie 2012
Buna ziua.
Bunica este si ea copropietara a acestui teren (ambii sunt proprietari), deci nu va putea efectua vanzarea fara el..
La vanzare, notarul va va solicita sa mergeti la İML cu ei pentru aviz (evaluare psihiatrica).
Daca bunicului dumneavoastra i se stabileste o boala psihica, atunci va trebui sa se ajunga la judecatorie sa fie pus sub interdictie (in acest caz se va putea face vanzarea).
Poate nu va fi cazul sa se ajunga la interdictie, medicul fiind cel care va constata daca este apt sa semneze sau nu, nu persoane care doar spun ca ar fi bolnav psihic. Exista boli psihice in care discernamantul este pastrat, si, deci poate semna si fara a-i institui tutela
O persoana poate fi bolnava psihic si daca nu este incadrata intr-un grad de handicap.
Dar daca i se va stabili o boala psihica, ati putea sa mergeti sa ii depuneti si actele pentru ajutor de handicap.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
tarkan, utilizator
Totul depinde de dumneavoastra.
Batranii se pot comporta uneori asemenea copiilor. Lipsa de de intelegere, afectiune, comunicare si de corectare "din umbra" cu delicatete, poate determina o distantare a unui batran fata de cei din jurul lui. Un batran nu va accepta niciodata sa i se spuna ca este obraznic, daramite ca are probleme psihice.
Ei ne cunosc pe noi, noi Nu Ii Vom Cunoaste In Totalitate Niciodata.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
eraz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie Ellena21 Ellena21 As dori si eu indrumare in urmatoarea problema: bunicul meu in varsta de 82 de ani este imobilizat la pat de 15 ani in urma unui accident vascular cerebral si ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva skysurfer skysurfer In cazul in care celalalt parinte nu se intereseaza de copil care are 3 ani deja, celalalt parinte este incadrat in grad 2 de handicap, adica accentuat si ii ... (vezi toată discuția)