avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mutare dosar somaj in alta localitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mutare dosar somaj in alta localitate

Buna ziua! Incepand cu luna ianuarie, beneficiez de ajutor de somaj, in urma pierderi postului unde am lucrat. Am depus dosajul de somaj in localitatea de resedinta, acesta a fost aprobat, intre timp, m-am mutat insa in alta localitate unde am mutatie legala ca si flotant, pana cand voi rezolva si cu mutatia definitiva. Pentru a putea sa imi vizez insa lunar carnetul de somaj, sunt nevoit sa merg 700 de km, lucru care presupune o cheltuiala ce depaseste suma pe care o primesc ca ajutor de somaj. Va rog sa imi spuneti, daca exista vreo posibilitate, ca sa imi mut dosarul de somaj in localitatea in care locuiesc momentan si care este procedura prin care pot sa fac acest lucru?!

Va multumesc anticipat pentru orice raspuns si va doresc sarbatori fericite si un an nou plin de impliniri!
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 11:03, 7 Iulie 2010
Dosarul se depune si se vizeaza la Agentia de Somaj din raza teritoriala a localitatii de domiciliu. Incercati sa va rezolvati urgent situatia locativa pentru a va putea tranfera dosarul.
Deci sa inteleg, ca se poate rezolva doar daca am mutatie definitiva, cea de flotant fiind insuficienta, pentru a muta acest dosar?! :(

Va multumesc, pentru raspuns!

Sarbatori fericite!
Conform Legii nr.76/2002Art. 34
(1)ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a)au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
b)nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât indemnizaţia de şomaj;
c)nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d)sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate
Daca fac o imputernicire pentru o ruda de gradul I sa vizeze luna de luna acel carnet de somaj, e posibil legal acest lucru? Si apoi sa imi vireze banii pe un card de credit? E absurd sa nu se poata face nimic..
Multumesc..
Ar trebui sa intrebati la AJOFM daca accepta sa imputerniciti alta persoana avand in vedere situatia dvs.

Alte discuții în legătură

Somaj   mioara mioara daca am domiciliul intr-o localitate si sint flotant in alta pot primi indemnizatia de somaj in localitatea unde sint flotant?multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrarea somerului la ajofm letipop letipop L. 76/2002,Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele ... (vezi toată discuția)
Flotant si somaj anca18 anca18 Buna ziua, Ma aflu in perioada de preaviz, iar la inceputul lunii februarie voi intra in randul somerilor. Domiciliul difera de localitatea in care lucrez, ... (vezi toată discuția)