avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rog sfat de specialitate.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rog sfat de specialitate.

Buna ziua si Sarbatori cu bine la toata lumea!

as dori un sfat in urmatoarea problema: avem o societate com de distributie marfuri,cu stocul de marfa depozitat intr-un spatiu inchiriat,in baza unui contract.Alaturi de noi,proprietarul are un spatiu folosit ca atelier de mobila.Datorita faptului ca au lasat o soba nesupravegheata,s-a produs un incediu,care ne-a afectat si pe noi,in sensul ca a ars tot ce aveam in depozit.Dincolo de pareri de rau,trebuie sa rezolvam cumva si sa incercam sa recuperam paguba,care se ridica la multe sute de milioane de lei vechi.Ne-am gandit sa identificam marfurile distruse,in baza situatiei stocurilor si a fiselor pe articole si sa le valorificam la pret de cumparare.De asemenea,ne-am gandit sa facem un angajament de plata cu societatea al carui patron este vinovat de producerea incendiului si nu stim daca e nevoie sa facem acest act la notariat,sau nu.Ce ne sfatuiti facem in aceasta situatie dificila?Multumim de raspuns.
Cel mai recent răspuns: mamalui Stefan , utilizator 14:45, 26 Decembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Este interesant de stiut daca si amrfa era asigurata....
Si daca firma de la care s-a produs incendiu avea asigurare....
In contract nu este stipulat nimic legat de acest lucru(din pacate) si nici marfa nu era asigurata.Nu stiu daca proprietarul are asigurare,ce pot sa va spun este ca a recunoscut ca vina ii apartine...Si banuiesc ca nu are asigurare nici el.
Buna ziua.
Daca in urma cercetarilor in care s-a produs incediul proprietarul spatiului este vinovat si soc.dvs. a fost prejudiciata si chiar daca nu aveti nici dvs.nici proprietarul asigurare va puteti indrepta impotriva lui pentru acoperirea pagubelor suferite in urma incendiului daca pe cale amiabila nu reusiti.
Cu respect,Alexa...
Va recomand sa solicitati o copie a Procesului verbal intocmit de pompieri. Va ajuta in caz ca intrati in litigiu cu vinovatul. Mai simplu ar fi sa-i facturati lui marfa... :)

Succes!

Alte discuții în legătură

Tva marfa distrusa Mioara m Mioara m Buna ziua , In anul 2007 , cladirea in care firma mea avea depozitul (impreuna cu alte 51 de firme ) , a ars complet . Mi s-a intocmit proces verbal conform ... (vezi toată discuția)
Zugravitul casei scarii dupa incendiu OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI A AVUT LOC UN INCENDIU LA UN APARTAMENT, CARE A ARS, ÎN BLOC LA ULTIMUL ETAJ,AU INTERVENIT POMPIERII,DUPĂ S-A HOTARÂT ZUGRAVIREA CASEI SCARII IN SEDINTĂ CU ... (vezi toată discuția)
Incendiu, se știe motivul, se știe persoana responsabilă, ce fac cu asta ? Mihai Faur Mihai Faur Cum ar trebui să acționez ? Azi dimineață a fost un incendiu în blocul în care locuiesc. A ars tot acoperișul blocului care ține de scara mea. ... (vezi toată discuția)