avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cadastru si vanzare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cadastru si vanzare

buna ziua,
stie cineva cat dureaza efectuarea cadastrului si vanzarea unui apartament in Bucuresti?
care sunt taxele pentru un apartament cu 4 camere,?
multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 13:54, 26 Decembrie 2009
La intrebarile dvs va poate raspunde un inginer cadastrist. In general dureaza intre 30-45 de zile pentru obtinerea cadastrului si a intabularii! Exista insa si taxa de urgenta care este de 5 ori taxa normala pentru intabulare!
Vanzarea poate dura si 3 zile - obtinere certificat fiscal - se face pe loc la directia impozite si taxe locale , cerere de extras pentru autentificare (la notarul unde se face tranzactia) , adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa rezulte ca nu exista datorii la intretinere (vizata la primaria de sector - se face pe loc vizarea , mai putin sectorul 1 unde se elibereaza a doua zi), plus chitantele de la celelalte servicii(gaze -daca aveti contor individual , electricitate, cablu tv etc).
Succes!
=D>
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
si nu-mi puteti spune cat dureaza achitand taxa de urgenta? si care este aceasta taxa/ multumesc
Achitand taxa de urgenta ar trebui sa dureze maxim 10 zile!(cadastru+intabulare). Valoarea difera in functie de zona in care se afla apartamentul in Bucuresti , numarul de camere , etajul , anul de constructie al imobilului, confortul (1 sau 2) ,etc. De aceea v-am si spus sa contactati un inginer cadastrist! Fiindca el va intreba la ONCPI cat sunt taxele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa o intabulare monik_a monik_a Buna seara! stiti, cumva cat costa o intabulare , dar una la urgenta si in cat timp iese aceasta intabulare? multumesc foarte mult (vezi toată discuția)
Incheierea de inscriere a dreptului de proprietate miruna 2009 miruna 2009 Daca poate si stie cineva sa ma ajute si pe mine,va rog. Sa va spun care este problema: eu doresc sa iau un credit pentru un apartament si problema este ca ... (vezi toată discuția)
Credit imobiliar Ramooona Ramooona Sunt in postura de vanzator al unui apartament si am semnat un antecontract de vanzare-cumparare cu o persoana ce a facut un credit imobiliar. Banca a dat ... (vezi toată discuția)