Daca poate si stie cineva sa ma ajute si pe mine,va rog.
Sa va spun care este problema: eu doresc sa iau un credit pentru un apartament si problema este ca banca imi cere o "incheiere de inscriere a dreptului de proprietate(intabulare) " si nu prea stiu ce este asta si nici de unde trebuie sa o iau;
proprietarul apartamentului spune ca el nu are asa ceva si nu stiu de unde sa o iau, de la cartea funciara de la un notar...? cine ar trebui sa poata sa imi ofere acest act?
Daca proprietarul imobilului nu a intabulat imobilul in cartea funciara (nu a facut nici cadastrul), nu aveti cum sa obtineti o astfel de incheiere de intabulare.
Daca proprietarul imobilului in cauza, a intabulat imobilul (inscris) in Cartea Funciara, atunci in mod normal, i s-a eliberat si aceasta "incheiere de inscriere a dreptului de proprietate in Cartea funciara (din raza teritoriala de care apartine imobilul).Daca a pierdut-o, doar proprietarul imobilului in cauza, poate sa obtina un duplicat de pe acea incheiere, contra cost, desigur, de la Biroul de Carte funciara, din raza teritoriala, unde este situat imobilul.
@Miruna 2009 - Dupa ce un inginer cadastrist face cadastrul si il depune la ONCPI , proprietarului apartamentului respectiv i se elibereaza 3 acte si anume: fisa corpului de proprietate(inclusiv schita vizata de oficiul de cadastru) , incheierea de intabulare a dreptului de proprietate si un extras informativ de carte funciara care reflecta situatia juridica a imobilului dupa intabulare!
In cazul in care proprietarul a pierdut aceasta incheiere de intabulare nu este nici o tragedie ! Se va duce la cartea funciara si va solicita un duplicat!:)
Succes!
pot sa solicit si eu prin notarul care se ocupa de actele de care avem nevoie pentru credit acest document sau trebuie sa mearga proprietarul personal?