avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheierea de inscriere a dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheierea de inscriere a dreptului de proprietate

Daca poate si stie cineva sa ma ajute si pe mine,va rog.
Sa va spun care este problema: eu doresc sa iau un credit pentru un apartament si problema este ca banca imi cere o "incheiere de inscriere a dreptului de proprietate(intabulare) " si nu prea stiu ce este asta si nici de unde trebuie sa o iau;
proprietarul apartamentului spune ca el nu are asa ceva si nu stiu de unde sa o iau, de la cartea funciara de la un notar...? cine ar trebui sa poata sa imi ofere acest act?
Cel mai recent răspuns: miruna 2009 , utilizator 16:26, 14 Decembrie 2009
Daca proprietarul imobilului nu a intabulat imobilul in cartea funciara (nu a facut nici cadastrul), nu aveti cum sa obtineti o astfel de incheiere de intabulare.

Daca proprietarul imobilului in cauza, a intabulat imobilul (inscris) in Cartea Funciara, atunci in mod normal, i s-a eliberat si aceasta "incheiere de inscriere a dreptului de proprietate in Cartea funciara (din raza teritoriala de care apartine imobilul).Daca a pierdut-o, doar proprietarul imobilului in cauza, poate sa obtina un duplicat de pe acea incheiere, contra cost, desigur, de la Biroul de Carte funciara, din raza teritoriala, unde este situat imobilul.
@Miruna 2009 - Dupa ce un inginer cadastrist face cadastrul si il depune la ONCPI , proprietarului apartamentului respectiv i se elibereaza 3 acte si anume: fisa corpului de proprietate(inclusiv schita vizata de oficiul de cadastru) , incheierea de intabulare a dreptului de proprietate si un extras informativ de carte funciara care reflecta situatia juridica a imobilului dupa intabulare!
In cazul in care proprietarul a pierdut aceasta incheiere de intabulare nu este nici o tragedie ! Se va duce la cartea funciara si va solicita un duplicat!:)
Succes!
pot sa solicit si eu prin notarul care se ocupa de actele de care avem nevoie pentru credit acest document sau trebuie sa mearga proprietarul personal?

cam in cat timp se elibereaza acest act?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cum pot nota in cartea funciara sau ce alta forma ... anadeleanu anadeleanu Buna ziua, Cum pot nota in Cartea Funciara sau ce alta forma de publicitate pot folosi pentru a face ca un contract de cumparare a unei uscatorii cu un trust ... (vezi toată discuția)
Intabulare apartament obtinut prin testament melcisor melcisor Buna ziua! Mama mea a primit prin testament de la un unchi un apartament. Unchiul a decedat. Va rog sa ma ajutati! Ce trebuie sa faca mama ca sa treaca ... (vezi toată discuția)
Cadastru pastrat de banca miha006 miha006 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament cu credit ipotecar de la banca. Cand s-a facut incheierea de intabulare pe numele meu, ... (vezi toată discuția)