avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... factura de curent electric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

factura de curent electric

Ce se poate face in cazul de mai jos ? Stam in chirie intr-o casa proprietarul careia a solicitat stabilirea cotei lunare de curent elctric de 40 kw din partea furnizorului . Ni s-a comunicat ca orice depasire al acestui consum se taxeaza cu tarif dublu . Pentru ca noi consumam in jur de 130 kw/luna , am cerut proprietarului - asa cum ne-a informat furnizorul - sa se deplaseze la RENEL si sa solicite stabilirea cotei de 130kw , pentru ca acest lucru nu se poate face decat de acesta cu prezentarea actelor de proprietate a imobilului . Proprietarul in schimb nu doreste sa faca majorarea limitelor consumului standard , expunandu-ne la cheltuieli suplimentare nemotivate . Cu sa procedam ? Contractul de inchiriere este valabil pana -n luna august 2010 , contract neinregistrat ,de fapt , la Administratia financiara . Sa-i transmitem postal solicitarea scrisa , si in cazul in care si in acest caz se incapatineaza , sa retinem diferenta din suma pe care platim ca si chirie ? O alta neregula , factorul postal ii duce proprietarului factura de elctricitate emisa pentru adresa nastra - stam pe aceeasi strada .
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 08:10, 29 Decembrie 2009
In primul rand , transmiterea facturii de catre postas proprietarului imobilului personal nu este nici un fel de ilegalitate!Fiindca factura este pe numele sau , nu pe al dvs!
In al doilea rand , cred ca ar trebui sa purtati o discutie serioasa cu proprietarul in care sa ii explicati ca evaziunea fiscala pe care o face cu acceptul dvs prin neinregistrarea contractului la administratia financiara nu mai poate continua daca el se incapataneaza sa va puna la cheltuieli efectiv nejustificate(cum este acest consum de energie suplimentara platit dublu).
Iar , intr-adevar, la Electrica , trebuie sa se prezinte proprietarul (sdau o persoana mandata prin procura notaraiala de catre el) cu actul de proprietate al imobilului in original pentru a completa acea cerere de schimbare a cotei de energie electrica estimativa!B-)
Succes!
=D>
Adica mai pe scurt , daca proprietarul nu intelege de vorba buna sa se duca la furnizorul de curent electric si sa modifice contractul , si dumneavoastra o sa va duceti la administratia financiara sa-l dati in gat , si o sa piarda mai mult .

Eu cred ca argumentul asta o sa functioneze , avand in vedere faptul ca aveti un proprietar foarte zgarcioman .
Consider ca cel mai bun lucru ar fi sa va intalniti si sa cadeti de comun acord,cu vorba buna,proprietarul sa inregistreze contractul conform prevederilor legale,iar dvs.,cu ajutorul acestuia sa va majorati plafonul consumului de curent electric.
Poate asa reusiti,in conditii avantajoase,sa incheiati un nou contract,daca va ma intereseaza sa mai locuiti la dl."zgarcioman" in gazda
Problema nu pare sa fie asa de simpla . Contorul nu este pe numele proprietarului , ci pe numele fostului proprietar de acum peste 10 ani .Toti vecinii sustin , ca imobilul este proprietatea actualului proprietar , dar niciodata nu am vazut , ca ar avea documentele acestei proprietati . La semnarea contractului de inchiriere s-a angajat de mai multe , dar nu s-a tinut de cuvant nici , de exemplu , la darea in folosinta noastra a imobilului intreg , cum se precizeaza clar in contract , ci numai o parte al acestuia . Pana acuma am platit regulat chiria inteleasa si celelalte cheltuieli (si cele de curent electric) , dar desi promite orice , nu face nimic in vederea solutionarii problemelor ;refuza sa ne faca si flotantul la actuala adresa . In acest sens ,nefiind pe numele lui contorul ,factura emisa pe un al treilea nume la adresa la care locuim , apreciem , ca factorul postal ar trebui sa ne aduca nou factura de curent . In mod regretabil ,aflandu-ne intr-o situatie critica , nu ne putem permite sa solicitam anularea contractului de inchiriere . Ce putem face ?
De fapt, din cele aratate de dvs.rezulta ca nu stiti cu cine ati incheiat contractul.Mergeti la Sectia Financiara si aflati daca cel cu care ati incheiat contractul are rol deschis pentru acel imobil si cine plateste impozitul.Daca nu are sau nu este imputernicit de proprietar ,contractul incheiat intre dvs.si acesta este nul de drept.
Daca el este proprietarul,discutati pe cale amiabila problemele si rugati-l sa isi treaca contractul cu furnizorul de electricitate pe numele sau.
Cel mai bine ar fi sa rezolvati totul prin discutii,cu calm ,intelegere si bun simt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare PetrachePetrutaAncuta PetrachePetrutaAncuta In data de 18.07.2014 am vandut un imobil unor concubini. In contractul de vanzare cumparare declar ca nu a fost scos din circuitul civil, nu exista niciun fel ... (vezi toată discuția)
Obligatie preluare contract curent la cumpararea unei proprietati gabivoch gabivoch Buna seara, Am cumparat acum aproape 1 an un teren de 260 mp cu o constructie pe el, cladirea fiind aproape prabusita. Acest teren a fost parte a unui teren ... (vezi toată discuția)
Neplata utilitatilor de catre fostii proprietari luminita87 luminita87 Buna ziua.Pe 10 aprilie am cumparat o casa la tara.Cand s-au facut actele la notar mi s-a dat de catre proprietari ultima factura de electrica platita ... (vezi toată discuția)