avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumnata mea m-a chemat in judecata pentru pretentii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumnata mea m-a chemat in judecata pentru pretentii legat de ...

Cumnata mea m-a chemat in judecata pentru pretentii legat de achizitionarea apartamentului in care locuieste , apartament cumparat prin credit ipotecar de catre mine , ea achitand avansul si mai mult de jumatate din ratele creditului. Am platit si eu o parte din aceste rate ,ea neavand venituri in acea perioada. Am intocmit si un contract sub semnatura privata pentru imprumut , dar am convenit ca termen de rambursare a sumei peste 5 ani. Intrebarea mea este daca eu prin cerere reconventionala pretind plata ratelor platite de catre mine ( ele fiind incluse in cele din acel contract de imprumut la care se adauga si alte sume care nu au legatura cu apartamentul ) pot spera sa obtin restituirea lor , iar in caz de respingere a cererii mele pierd taxa de timbru care am platit-o ?.
Cel mai recent răspuns: jean223 , utilizator 20:26, 12 Noiembrie 2020
iar in caz de respingere a cererii mele pierd taxa de timbru care am platit-o ?.

da.
mai departe nu inteleg , ati cumparat casa pt cumnata ? cine, cui datoreaza bani?
Casa a fost cumparata prin credit ipotecar pe numele meu , intrucat cumnata mea nu indeplinea conditiile de venit pt. acordarea creditului. Astfel ea a platit avansul si se obliga fata de mine sa plateasca ratele si toate cheltuielile legate de imobil. La stingerea creditului ipotecar eu trebuie sa ii transfer pe cheltuiala ei titlul de proprietate. Neavand venituri o perioada mare de timp a trebuit sa platesc eu o parte din rate , pentru a nu avea probleme cu banca. Acum a intervenit un dezacord major intre noi , imi cere in instanta o suma mare de bani , intrucat considera ca eu intentionez sa vand apartamentul, fara a o despagubi in vreun fel , pt. banii platiti de ea ( avans si rate ),lucru care bineinteles nu este real. Intentionez sa formulez cerere reconventionala si sa cer sa imi restituie banii platiti in locul ei atunci cand nu a putut achita ratele. Pentru aceasta suma , asa cum am mai spus avem un document scris si semnat de ea , acum de curand prin care recunoaste sumele primite anterior in mai multe transe cu titlul de imprumut , dar care are scadenta peste 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament inaintea casatoriei ( cu ... Diana.23 Diana.23 Buna ziua! Am cumparat un apartament inaintea casatoriei ( cu un avans destul de mare + credit). Ulterior ne-am casatorit. Acum la 3 ani de la casatorie am ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)