avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort?

suntem casatoriti de multi ani. ea a plecat , cu acordul si ajutorul meu, la munca in srainatate. in 6 ani, relatiile noastre s-au racit, s-ar parea _definitiv. ne-am intalnit in acesti ani ,cred, de 8 ori. in tara. ma gandesc tot mai des la un divort. sunt hotarat 95%. restul,(5%) , e incertitudinea , teama creata de tot circul numit divort! timp, oboseala, bani. sfatuiti-ma va rog cum sa evit , acest...calvar. multumesc,...maskin!:">
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:38, 29 Decembrie 2009
Daca sfatul solicitat se refera la un divort fara probleme,cel mai bine ar fi sa il introduceti de comun acord,situatie care este solutionata la primul termen de instanta de judecata.
Angajati amandoi acelasi avocat care va va sprijini in toate demersurile.
Cred ca este cea mai la indemana si cea mai fara de probleme rezolvare a situatiei.
Daca este de acord si nu aveti copii minori puteti divorta de comun acord.daca aveti copii minori divortati din culpa comuna , fara motivae, tot fara circ.Circul apare cand partile nu sunt de acord.
r.gabi a scris:

Daca sfatul solicitat se refera la un divort fara probleme,cel mai bine ar fi sa il introduceti de comun acord,situatie care este solutionata la primul termen de instanta de judecata.
Cred ca este cea mai la indemana si cea mai fara de probleme rezolvare a situatiei.

Chiar daca e divort prin acord, tot [roceura contencioasa este, prin urmare, nu poate fi angajat acelasi avocat( e tot conflict de interese:D, interzis de statutul profesie de avocat), doar poate sa reprezinte pe una din parti , iar cealalta sa se reprezinta singura
av.antoanelageaman a scris:

r.gabi a scris:

Chiar daca e divort prin acord, tot [roceura contencioasa este, prin urmare, nu poate fi angajat acelasi avocat( e tot conflict de interese:D, interzis de statutul profesie de avocat), doar poate sa reprezinte pe una din parti , iar cealalta sa se reprezinta singura

Are dreptate distinsa doamna avocat,ma refeream doar la demersurile premergatoare introducerii actiunii.
Avocatul poate reprezenta doar una dintre parti.
Imi cer scuze,daca exprimarea mea a lasat locul unor alte interpretari
cum pot sa procedez, dat fiind faptul ca nu-i cunosc adresa. doar orasul.
in plus , n-o intereseaza de loc hotararea mea. pur si simplu nu se implica .
certificatul de casatorie e la ea. nu avem copii minori....

Alte discuții în legătură

Divort fara minori fylo fylo Buna ziua! Vreau sa inaintez o cerere de divort fata de sotul meu care este plecat intr-o alta tara unde are o relatie! Nu avem copii minori! Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divort unul din soti plecat din tara stanceni stanceni Buna ziua As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: sunt casatorit de cateva luni si sotia mea a plecat din tara. Din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)
As dori sa divortez,ajutati-ma! vreau_sa_divortez vreau_sa_divortez buna ziua! as dori sa divortez de sotul meu! suntem casatoriti de aproximativ 8ani,avem 2fetite! pe perioada aceasta am suportat batai ,umilinte si eu si ... (vezi toată discuția)