avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort?

suntem casatoriti de multi ani. ea a plecat , cu acordul si ajutorul meu, la munca in srainatate. in 6 ani, relatiile noastre s-au racit, s-ar parea _definitiv. ne-am intalnit in acesti ani ,cred, de 8 ori. in tara. ma gandesc tot mai des la un divort. sunt hotarat 95%. restul,(5%) , e incertitudinea , teama creata de tot circul numit divort! timp, oboseala, bani. sfatuiti-ma va rog cum sa evit , acest...calvar. multumesc,...maskin!:">
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:38, 29 Decembrie 2009
Daca nu mergeti impreuna sa depuneti cererea de divort, nu puteti divorta prin consimtamantul partilor.
Depuneti singur cererea de divort ( trebuie sa o faceti personal, la judecatoria din circumscriptia ultimului domiciliu comun, sau a domiciliului dvs.) si mentionati ca nu ii cunoasteti adresa. Citarea se va face prin mica publicitate.
Daca nu aveti o copie dupa certficatul de casatorie, vi se poate emite un duplicat de la Starea Civila.
Nu pot decat sa fiu de acord cu sfaturile date de distinsa d-na consilier.
Eu va mai dau unul,dar care implica in jur de o luna si ceva de asteptare.
Formulati o cererere la D.E.I.P.(Directia de Evidenta Informatizata a Persoanei) prin care aratand inainte toate datele de stare civila ale sotiei(data nasterii,numele parintilor,locul nasterii si unde cunoasteti dvs.ca a avut ultimul domiciliu,eventual C.N.P.-ul acesteia ,daca il aveti) ,solicitati sa va fie comunicat din evidentele acestei unitati ,ultimul domiciliu cunoscut al acesteia.
Daca se mai gaseste acolo,luati legatura si poate formulati impreuna divortul,iar daca nu doreste ,depuneti impreuna cu actiunea de divort copie a raspunsului si veti avea domiciliul cunoscut.
Daca nu cunoasteti adresa unde locuieste acum stia aveti posibitatea sa o citati prin publicitate si sa solicitati instantei sa fie citata si prin afisaz la usa instantei si la primaria de la ultimul domiciliu cunoscut.
multumesc mult pentru sfaturi! inca o ultima intrebare,(sper!:D:">). e absolut necesara prezenta ei la depunerea cererii de divort ,de comun acord. ma gandesc la posibilitatea ca va fi de acord, dar n-o sa vrea sa faca deplasarea din strainatate.exista si posibilitatea de a mandata pe cineva, prin corespondenta,(email) sa o reprezinte, fara ca ea sa faca deplasarea?
Daca nu se poate prezenta personal la depunerea cererii de divort prin acordul partilor sau la termenul de judecata poate mandata o persoana sa o reprezinte. Insa mandatul trebuie sa fie dat fie la notarul public, fie la ambasada sau consulatul roman din tara in care ea se afla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara minori fylo fylo Buna ziua! Vreau sa inaintez o cerere de divort fata de sotul meu care este plecat intr-o alta tara unde are o relatie! Nu avem copii minori! Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)
Divort unul din soti plecat din tara stanceni stanceni Buna ziua As dori sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatoarea situatie: sunt casatorit de cateva luni si sotia mea a plecat din tara. Din cauza unor neintelegeri ... (vezi toată discuția)
As dori sa divortez,ajutati-ma! vreau_sa_divortez vreau_sa_divortez buna ziua! as dori sa divortez de sotul meu! suntem casatoriti de aproximativ 8ani,avem 2fetite! pe perioada aceasta am suportat batai ,umilinte si eu si ... (vezi toată discuția)