avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua! In 7 septembrie a .c.am rămas fără ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua! In 7 septembrie a .c.am rămas fără serviciu. Doresc ...

Bună ziua! In 7 septembrie a .c.am rămas fără serviciu. Doresc să știu dacă îmi pot plati asigurarea medicală eu , in continuare? Având în vedere că timp de 22 ani am fost angajata cu contribuțiile plătite la zi!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 14 Noiembrie 2020
2. Cum mă pot asigura, dacă sunt persoană fără venituri?

În primul rând, mergeţi la Administraţia Fiscală unde achitaţi contribuţia de sănătate. Cuantumul lunar este în valoare de 10 % din salariul minim pe economie, respectiv 190 de lei. Apoi vă adresaţi Casei de Asigurări de Sănătate cu următoarele documente: chitanţa de la Fisc; copie după buletin sau cartea de identitate; declaraţie că nu realizaţi venituri.

Potrivit Legii 95/ 2006, asiguraţii au dreptul să aleagă casa de asigurări de sănătate la care se asigură.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate face contract de asigurare pt sanatate, cat costa ... ioanax05 ioanax05 cum se poate face contract de asigurare pt sanatate, cat costa pe luna si pe ce perioada se achita? (vezi toată discuția)
Un părinte pensionar poate avea coasigurat fiul major? Anina1 Anina1 Bună ziua, îmi puteți spune vă rog, dacă un părinte pensionar își poate lua copilul (35 de ani) ca și coasigurat? Dacă nu se poate, va rog să-mi ... (vezi toată discuția)
Coasigurare in ro pentru un muncitor in ue pad3 pad3 Desi am contract de munca in Ungaria, platesc CAS acolo si beneficiez de asigurare medicala, in urma unei probleme medicale mai complicate care necesita mai ... (vezi toată discuția)