avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurare in RO pentru un muncitor in UE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurare in RO pentru un muncitor in UE

Desi am contract de munca in Ungaria, platesc CAS acolo si beneficiez de asigurare medicala, in urma unei probleme medicale mai complicate care necesita mai mult de 30 zile CM doresc sa vin acasa si sa devin coasigurat (sotia lucreaza in tara) pentru a beneficia de asistenta medicala pe durata covalescentei. Declaratia care trebuie depusa imi cere sa specific daca am venituri, iar eu beneficiez de o leafa in Ungaria. Cum pot rezolva legal acest impediment, pentru a beneficia de asistenta medicala gratuita in Romania?
Cel mai recent răspuns: pad3 , utilizator 13:26, 25 Iunie 2019
O solutie ar fi sa mergeţi la Administraţia Fiscală unde depuneţi Formularul 604 şi achitaţi contribuţia de sănătate.
Cuantumul lunar este în valoare de 10 % din salariul minim pe economie, respectiv 208 de lei.

Apoi, vă adresaţi Casei de Asigurări de Sănătate cu următoarele documente:
- chitanţa de la Fisc;
- copie după buletin sau cartea de identitate;
- o copie a declaraţiei 604.
multumesc. Am citit ca se poate plati pe un an si atunci se face o reducere de 50%. Dar nu este precizat daca se refera la un an din momentul platii sau e vorba de an fiscal (2019)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si post natal Ponisor Ponisor Buna seara, In data de 9 ianuarie 2020 trebuie sa nasc, insa pana atunci o sa am doar 4 luni jumatate lucrate in ultimele 12 luni. Pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Un părinte pensionar poate avea coasigurat fiul major? Anina1 Anina1 Bună ziua, îmi puteți spune vă rog, dacă un părinte pensionar își poate lua copilul (35 de ani) ca și coasigurat? Dacă nu se poate, va rog să-mi ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de sanatate sam56 sam56 Am demisionat de la firma la care lucram. Nu beneficiez de somaj. Unde trebuie sa ma adresez si ce documente sunt necesare pentru a-mi plati asigurarea de ... (vezi toată discuția)