avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de asigurare in sistemul public de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de asigurare in sistemul public de sanatate

Am demisionat de la firma la care lucram. Nu beneficiez de somaj. Unde trebuie sa ma adresez si ce documente sunt necesare pentru a-mi plati asigurarea de sanatate, astfel incit sa beneficiez de asistenta medicala in sistemul public de sanatate?
Care este cuantumul contributiei lunare?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:11, 3 Februarie 2012
Actele necesare , cu care trebuie sa va prezentati la CJAS:
- Copie carte identitate/buletin
-Copie carete de munca (prima fila+ultimii 5 ani)
- Certificat de atestare fiscala pentru a dovedi ca nu obtineti venituri din alte surse

Minimum de plata este 5,5%* 700=39 lei
Acest contract de asigurare se face in situatia in care nu puteti deveni coasigurat al sotiei sau al unuia din copii.
Multumesc pentru informatie si promptitudine danacj!
sam56 a scris:

Am demisionat de la firma la care lucram. Nu beneficiez de somaj. Unde trebuie sa ma adresez si ce documente sunt necesare pentru a-mi plati asigurarea de sanatate, astfel incit sa beneficiez de asistenta medicala in sistemul public de sanatate?
Care este cuantumul contributiei lunare?
Multumesc anticipat!

Va adresati Casei de Sanatate,pt. incheierea unui contract de asigurare.Veti pprezenta:
-Carte de identitate/Buletin de identitate (copie).
-Adeverinta de venit de la administratia financiara pt 2007-2012
-Certificat constatator de la Oficiul National al Registrului Comertului (din care sa reiasa ca nu aveti calitatea de asociat / actionar la nicio firma)
In scopul completarii perioadei termenului de prescriptie,respectiv perioada ianuarie 2007,pana la data demisiei,veti prezenta copie carte de munca sau adeverinta emisa de fostul angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare in sistemul public de sanatate cristina1966 cristina1966 As vrea sa-mi fac o asigurare medicala la CNSAS,pana acum nu avut o asigurare,va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedez si cat ar trebuii sa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca nu sunt asigurata in sistemul public de sanatate? zefir zefir a rog sa mi spunrti, am 20 de ani, nu am serviciu, nu sunt student, mai sunt asigurat medical? nu am somaj, nici ajutor social.Ce ar trebui sa fac daca nu ... (vezi toată discuția)
Coasigurare cas pentru ruda aflata in alt oras Gabi-M Gabi-M Buna ziua, Sunt angajat full-time ca programator la o firma din Galati de 5 ani. Sunt domiciliat in Galati, cu adresa din Galati trecuta in buletin. Vreau ... (vezi toată discuția)