avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obligatiile tatalui pana la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obligatiile tatalui pana la divort

buna ziua.am un baiat de 1 an si mam despartit de sot de 2 luni.nu a mai venit la el de 1 luna jumate si nici nu ia mai trimis nici un ban.1- ce obligati are tatal minorului pana la divort. 2-ii pot interzice sa mai vada copilul daca el nu-l ajuta cu nimic si vine o data la o luna.
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 11:31, 30 Decembrie 2009
@Spiridon_Vasilica - Este o gluma ceea ce spuneti dvs! Pensia alimentara se plateste in baza unei hotarari judecatoresti , nu in baza unei recomandari de la coltul blocului cat timp nu s-a pronuntat inca divortul!B-)

dna flipi, se pare ca nu ati citit cu atentie mesajul userului din moment ce reiterati spusele acestuia. am intalnit un caz asemanator cand sotia a obtinut prin instanta o pensie din partea sotului desi nu erau divortati...iar sotul isi lasa veniturile la bodega din coltul blocului.
legal, este posibil, dar in cazul in care se introduce cererea de divort la primul termen este posibil sa se stabileasca cuantumul pensiei, iar hotararea primei instante e executorie de drept, adica nu mai trebuie sa treaca perioada destinata cailor de atac...
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2009
ralu_2008, utilizator
Introduceti actiunea de divort si cereti prin ordonanta incredintarea minorului si pensie intretinere minor sau daca nu ati fost casatorita introduceti actiune in instanta prin care cereti incredintarea minorului si dreptul copilului(pensie de intretinere minor).Trebuie doar sa va grabiti .Retineti, puteti invoca dezinteresul tatalui,in sustinerea cauzei!Totusi tatal are toate drepturile firesti,naturale in legatura cu minorul,nu-l impiedicati prin tertipuri, in exercitarea lor(ex>schimbarea domiciliului,lipsa de la domiciliu a copilului cand tatal vine in vizita anuntata s.a.)
@Spiridon_Vasilica - Este o gluma ceea ce spuneti dvs! Pensia alimentara se plateste in baza unei hotarari judecatoresti , nu in baza unei recomandari de la coltul blocului cat timp nu s-a pronuntat inca divortul!
Cele mentionate mai sus sunt de fapt spusele d'nului Mihai Grigore

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela totala pilbak tunde pilbak tunde as vrea sa stiu cum pot obtine tutela totala a copilului minor,avand in vedere ca tatal nu plateste pensia alimentara ,desi am depus o plangere penala la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mirela Dinu Mirela Dinu Am si eu o problema cu pensia alimentara. In anul 2006 in urma unei procesului de divort minorul mi-a fost incredintat mie (respectiv mamei), instanta obligand ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)