Nu specifica nicăieri sa fie copilul meu.
alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie
După cum se vede scrie îngrijirea/însotirea copiilor/membrilor de familie, deci fiind nepoata mea se încadrează inclusiv la membru de familie. Și câteva cuvinte înainte se observa ca poți merge inclusiv pentru îngrijirea unei rude. Și oricum, ar fi total absurd să poți merge în oraș sa speli mașina ori sa te duci la biserică și sa nu poți sa ajungi sa ai grija de un copil ca nu e al tău. Serios.
Atâta timp cât agentul nu are baza legală ca să ceară informații suplimentare, nu ar trebui s-o facă.
In declarație sunt o grămadă de motive justificate, cum ar fi și îngrijirea unei proprietăți aflate acolo, dacă eu am apartament acolo, ori un teren, ori altceva, ce fac? Țin actele în mașină sa ii arat la agent? În baza la ce lege? Deoarece în lege spune ca se prezintă doar declarație pe propria răspundere, nu declarație și alte documente justificative cum vor agenții.
Aia care merg la biserica ce prezintă? Aia care merg sa se tundă ce prezintă? Au voie? Saloanele sunt deschise.
Aia care merg sa doneze sânge? Dar aia care merg să-și ia medicamente ca se simt rău, ce fac, ii pune agentul sa aducă analize? Serios.
O lege făcută prost și în graba părerea mea.
ludo a scris:
Ar fi trebuit sa-l intrebati cum sa-i prezentati bonul fiscal de la Kaufland sau spalatorie daca nu va lasa sa ajungeti acolo sa spalati masina, poate atunci isi dadea seama de stupizenia cerintei sale.
I-am enumerat și legea 55 și hotărârea dsu dar nu ai cu cine. Nici nu ma așteptam având în vedere ca a venit la mine cu masca pe bărbie și cu un ton autoritar. Dacă ii chemam un coleg sa îl amendeze ca nu poarta masca în spațiu public sigur ajungeam pe la secție ca am prea mult tupeu. Asta e Romanica noastră draga.