avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa imi fac o spalatorie mobila.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa imi fac o spalatorie mobila.

Buna ziua, doresc sa imi fac o spalatorie mobila, care vine la tine acasa sa iti spele masina.
Nu o sa folosesc apa, o sa fie solutii care se sterg, adica nu o sa am lichide deversate. Stiti daca am nevoie de ceva autorizatii de la primarie sau din alta parte? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:41, 16 Iunie 2022
Trebuie vazute fisele tehnice de securitate ale produselor pe care le utilizati pentru curatare, limpezire, respectiv ce evacuati la canalizare (ziceti ca nu folositi apa), etc. Intereseaza caracterul toxic, caustic, exploziv, inflamabil, combustibil, etc.
In functie de acestea, la inregistrarea firmei la Registrul comertului veti da o declaratie pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile legale din punct de vedere ssm, mediu, sanitar-veterinare.
La punerea in functiune a spalatoriei aveti nevoie de autorizatie sanitara, aviz psi-ISU, autorizatie de la primarie. Dupa punerea in functiune veti vi vizitat de ITM, DJSV, Agentia teritoriala de mediu pentru a se verifica cum sunt indeplinite in teren prevederile legale pentru care ati bifat ca sunt respectate.
Dupa obtinerea certificatului de inregistrare firma la RC trebuie sa declarati activitatea la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spalatorie auto Vrabiedanut Vrabiedanut Ce avize, aprobări, etc , sunt necesare pentru amplasarea unei spălătorii auto self service pe teren propriu? (vezi toată discuția)
Comertul cu vopsele in cladire cu spatiu locativ - probleme cu noxele? razvan_dt razvan_dt Firma urmeaza sa isi desfasoare activitatea la parterului unei vile cu doua apartamente. La etaj locuieste o familie. Este reglementat in vreun fel comertul ... (vezi toată discuția)
Spălătorie ( vecini ) Cri_maria Cri_maria Buna seara ! Pentru a deschide o spălătorie auto manuala este nevoie de aprobarea vecinilor ? Terenul se afla exact langa primarie,pate afecta și asta ? ... (vezi toată discuția)