In primul rand sunt mai multe institutii la care trebuie sa mergeti in functie de situatia concreta.
-autorizatie de construire daca nu preluati un spatiu deja construit.
-trebuie infiintata societatea.
-inregistrarea fiscala
- autorizatia de mediu
-in functie de sursa de apa de la care va alimentati poate e nevoie si de aprobare de la Apele Romane.
Pentru fiecare dintre acestea trebuie sa depuneti anumite documente
In primul rand trebuie sa fiti in posesia unui proiect tehnic introcmit de o firma autorizata pentru respectiva spalatorie auto de cisterne. Pentru acest gen de lucrare, este obligatoriu ca proiectul sa contina statie de epurare ape de spalare.
Trebuie sa inregistrati firma la Registrul comertului (RC) si sa obtineti certificatul de inregistrare si sa va declarati la fisc ca platitor de taxe si impozite.
La RC veti declara pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile legale pentru din punct de vedere - securitate si sanatate in munca, sanatate publica, mediu, etc.
Inainte de punerea in functiune a firmei trebuie sa obtineti autorizatii de functionare de la ITM pentru ssm, de la Agentia de mediu, de la Directia sanitar-veterinara, de la ISU-SU.
Autorizatia de ctii, de la primarie este utila pentru a construi locatia sau a moderniza un spatiu existent. Inainte de inceperea lucrarilor de ctii. trebuie sa obtineti avizul de la Inspectoratul de stat in ctii. Executia lucrarilor de ctii. se supravegheaza obligatoriu, pe intreaga durata de catre un diriginte de santier.