avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Avize necesare pentru o bucatarie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Avize necesare pentru o bucatarie

Buna ziua,
As dori sa stiu, daca se poate si se pricepe cineva, ce avize trebuiesc obtinute pentru deschiderea unei bucatarii (cu livrarea produsului acasa) si de asemenea ce fel de conditii trebuie sa indeplineasca spatiul (dimensiunea, locatia etc.)
Cel mai recent răspuns: andreea125 , utilizator 14:03, 24 Octombrie 2017
Trebuie sa detineti un proiect intocmit de o firma autorizata care se face in functie de ceea ce doriti sa pregatiti/ livrati/ comercializati conform normativelor de ctii. (pentru dimensionare, spatii utile, depozite, ventilatie, utilitati, canalizare si epurare ape uzate, etc.) si cu respectarea legislatiei de mediu, securitate si sanatate in munca, sanitara, sanitar-veterinara si ISU-SU. Proiectul se avizeaza de catre firma de gaze si firma de energie electrica.
Daca nu doriti sa construiti un spatiu nou si detineti deja un spatiu, pentru respectivul spatiu o firma de proiectarea autorizata va poate intocmi proiect de modernizare cu resepctarea celor mentionate mai sus.
Inregistrati firma la Registrul comertului si dati declaratii pe propria raspundere ca sunt indeplinite conditiile legale dpvd mediu, ssm, sanatate, sanitar-veterinare. Masurile pentru care dati declaratii ca sunt indeplinite trebuie sa fie realizate in bucatarie plus anexe obligatorii inainte de darea in folosinta pentru a nu risca amenzi contraventionale de la institutiile statului. Inainte de darea in folosinta trebuie sa obtineti aviz/ autorizatie ISU-SU.
Dupa ce declarati activitatea la fisc puteti incepe productia.
Buna ziua,

Pentru bucatarie sunt aceleasi conditii ca in cazul unui restaurant.
Ca si acolo este important ce veti pregati si livra pentru ca succesiunea operatiunilor sa fie completa si coerenta!

In functie de localitate/ sector, procedura de autorizare poate fi mai simpla sau mai complexa.
Am dat un raspuns mai amplu chiar aici pe site: www.avocatnet.ro/forum/discu...

Mai multe explicatii privind amenajarea spatiului veti gasi aici: [ link extern ]
[ JuristFirme.ro ]

Numai bine!
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare spalatorie cisterne auto ioanciorba ioanciorba Buna ziua. Poate sa imi spuna cineva de ce acte am nevoie pentru o spalatorie auto de cisterne ? (vezi toată discuția)
Ar fi posibila amenajarea unei bucătarii profesionale la demisolul casei mele cu livrări la domiciliu? Adrian Ovidiu87 Adrian Ovidiu87 Buna ziua , Dețin un spațiu la demisolul casei mele ( aproximativ 120 mp ) Ar fi posibila amenajarea unei bucătarii profesionale care sa funcționeze ... (vezi toată discuția)
Infintare spalatorie auto Alexqz Alexqz Buna ziua .imi puteti spune ce acte mi-ar trebui pentru infintarea unei spalatori auto ? (vezi toată discuția)