avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon familial. Buna ziua, Ma numesc Andrei si am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon familial. Buna ziua, Ma numesc Andrei si am cunoscut donând niste haine, ...

Buna ziua,
Ma numesc Andrei si am cunoscut donând niste haine, carucior de copii, jucării, etc. o persoană care are nevoie de ajutor. Este o femeie de 20 de ani din mediul Rural, care face parte dintr-o familie de 7 copii, ea fiind a doua din familie. La randul ei ea are un copil de 1 an care este diagnosticat cu autism grad sever. Concubinul ei a plecat de acasa și s-a stabilit cu o alta femeie in concubinaj, femeie care are doi copii din altă relație. Ce poate face tinand cont ca nu are o situatie financiara buna si ar dori sa il oblige pe tatal copilului la pensie alimentara, sa participe la educatia copilului, la terapiile acestuia pentru autism, sa il viziteze si sa o ajute cumva. Va multumesc anticipat de ajutor in numele meu si al ei.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:27, 16 Noiembrie 2020
Daca tatal apare in actul.de naștere, mama poate cere pensia in justitie.
Ar fi bine sa o faca rapid.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Tatal apare in actul de nastere al copilului. Problema sunt bani. Este posibil avocat din oficiu? La cat se pot ridica costurile acestui proces si care sunt sansele de reusita? In speranța ca pot oferi eu banii. Cui trebuie sa se adreseze in prima faza ca tatal nu se implica? Politie? DGASPC? Doar instanta? Acum a vorbit cu el sa il ia doua zile la el si a zis, "bine dar facem o hartie la politie ca vii si il iei inapoi si nu ma lasi cu el pe cap" As fi dispus sa platesc eu onorariul dar nu stiu la cat ajunge

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca tatal apare in actul.de naștere, mama poate cere pensia in justitie.
Ar fi bine sa o faca rapid.

Eu cred ca redactarea acțiunii de avocat ar fi suficienta in acest caz.
Poate sa mearga si singura la proces.
Redactarea acțiunii nu are un cost ridicat în aceste cazuri dar costul il puteti afla numai de la avocatul care va face redactarea deoarece exista diferențe.
Actiune in instanta si cerere scutire taxa de timbru și avocqt din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil Korina123 Korina123 Buna ziua, In urma divortului copilul sotului meu a ramas la mama. S a stabilit o pensie alimentara si un program de vizita. Copilul a fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Sunt tată. nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. ce să fac? MaraToaderia20 MaraToaderia20 Sunt tată. Nu îmi pot exercita autoritatea părintească în fața instituțiilor statului. Ce să fac? Sunt tatăl unui minor în vârstă de 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Mama cheltuie pensia de handicap a copilului nejustificat (plimbări ... MaraToaderia20 MaraToaderia20 Mama cheltuie pensia de handicap a copilului nejustificat (plimbări dese, facturi, cosmetică personală..) Salutări calde! Sunt tatăl unui minor ... (vezi toată discuția)