Am acrosat un pieton, cand acesta traversa prin loc nepermis. Acesta s-a dezechilibrat, a cazut apoi s-a ridicat, am avut un schimb de replici si apoi a plecat.
Masina nu are avarii. Am sunat la 112, nu a necesitat smurd (omul a plecat pe picioarele lui), nici macar nu a stat sa lamurim situatia, iar de la 112 politistul m-a indrumat sa merg sa depun o declaratie la Brigada Rutiera, lucru care l-am si facut (declaratie, copii talon, cu ITP valabil, asigurare, permis - totul ok).
Alcoolemie zero.
1. ce se poate intampla mai departe (caz. 1 - omul nu se prezinta sa reclame accidentul) . caz 2 - omul se prezinta si reclama accidentul.
2. mi s-a spus ca o sa fiu sunat (probabil de la parchet) zilele urmatoare - ce se poate intampla?
3. in cat timp aveam obligatia sa anunt accidentul? Am anuntat imediat la 112 si in aprox 1 ora si 30 min. la Brigada Rutiera (declaratie).
4. in momentul in care am lovit pietonul, am lasat masina in pozitia initiala si cat timp am vorbit la 112). Dupa ce a plecat pietonul (asta in timp ce vorbeam la 112) si masina ramasese in pozitie initiala, am plecat mai departe la Brigada Rutiera cu masina sa anunt accidentul. Am procedat corect?