avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna seara. Am 2 intrebari: 1 Angajatul este obligat ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna seara. Am 2 intrebari: 1 Angajatul este obligat sa anunte ...

Buna seara. Am 2 intrebari:
1 Angajatul este obligat sa anunte angajatorul ca a facut un test covid inainte de a primi rezultatul?
2 Dupa cele 14 zile de izolare, angajatul trebuie sa prezinte angajatorului un test pcr negativ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:04, 17 Noiembrie 2020
1. Nu neaparat, dar pozitivitatea testului da. Asta pentru ancheta epidemiologica.
2. Nu mai e obligatoriu, dupa ultimul protocol al Ministerului Sanatatii.
"Acești pacienți asimptomatici/simptomatici cu forme ușoare ce au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test pozitiv, declarați vindecați fără al doilea test de control, își pot relua activitățile curente și profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare."
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca sunt contact direct (covid) dar deja am trecut prin boala? dzsozso dzsozso Ce trebuie sa fac (care sunt obligatiile mele dpdv. legal), daca am trecut prin boala (Covid) si sunt contact direct a unei persoane confirmate pozitiv: caz ... (vezi toată discuția)