avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bani banca fara clauza mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bani banca fara clauza mostenire?

Pot mosteni banii de la CEC Bank ai fratelui mai mare care nu a fost casatorit si nu are copii?
Normal, daca "pleaca " inaintea mea.
Nu vrea sa ma treaca la clauza de mostenire, nu inteleg de ce.
In general, pt bunurile lui , mai poate veni cineva la succesiune?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:06, 17 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există clauză de moștenire cât omul este în viață, deci nu are unde și cum să vă treacă.
Dacă nu are copii, ar fi varianta să lase testament cui dorește.

Este și posibilitatea să cheltuie banii economisiți pe necesitățile proprii cât mai trăiește. Poate când va muri nu va mai avea nici un leu în cont.

Dacă nu are soție și copii, după deces va fi moștenit de frați și surori în mod egal, dacă nu lasă cuiva un testament, sau nu perfectează cu cineva un contract de întreținere.
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
Dapix, utilizator
Dapix a scris:

"Nu există clauză de moștenire cât omul este în viață, deci nu are unde și cum să vă treacă. "

Era in contractul cu banca, nu stiu daca mai exista, clauza de imputernicire (cel imputernicit putea face orice operatiuni) si clauza de mostenire (cel desemnat putea beneficia de bani dupa decesul titularului).
Daca nu era clauza de mostenire trecuta, eu stiu ca banii ramaneau la banca.
DoruD, utilizator
Dacă cel decedat are bani economisiți la bancă, acei bani se dezbat la succesiune și sunt împărțiți în cote părți la toți moștenitorii. Fiecare moștenitor își ridică cota lui parte pe baza certificatului de moștenitor.
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, testament virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu ce metode sunt pentru a lasa mostenire tot ce ai copiilor tai,ma intereseaza cea mai ieftina dintre metode,cui ma adresez,daca ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii in instanta misha4412 misha4412 Buna ziua!Va rog un ajutor.Unchiul meu a decedat in aprilie 2011.Eu,nepot(tatal meu predecedat era frate cu defunctul) am acceptat mostenirea prin declaratie ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme. buna seara, tatal meu a decedat de zece ... atinas atinas Succesiune cu probleme. Buna seara, Tatal meu a decedat de zece ani si la succesiune trebuia dezbatuta urmatoarea masa succesorala; un apartament ... (vezi toată discuția)