avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Buna seara.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce presupune CUSTODIA COMUNA.Am citit ,dar nu am inteles.Si va prezint pe scurt nelamurirea.Fiica noastra a divortat la notar,nepotul de 7 ani ramanand cu ea.Noi ne ocupam de copil de la 7 pana la 17,zilnic,mai putin in week end.Asta presupune lectii online de la 8 sau 9 pana la 12,deconectari,iesiri din platforma,conectari din nou,scrie R mare de mana,calculeaza adunari cu zeci si unitati,teme,dictari,stres de neimaginat pt toata lumea.Apoi pauza de masa,iesiri la recreere,plimbare,joc,un sport si ce se mai poate pana vine mama.Mama vine obosita,mai o mancarica,o tura de haine la spalat,o baita,o poveste citita,o limba straina si se face noapte.Sambata sau duminica hop si tatal cu telefonul vreau sa mi vad copilul.Corect.Il vede 2 ore sau cat vor ei doi si o luam lunea de la capat.Asadar in acea intelegere de custodie comuna,tatal nu are nici o indatorire inafara pensiei alimentare?Are doar drepturi?
Cel mai recent răspuns: rogue , utilizator 16:38, 20 Noiembrie 2020
Asa este,aveti mare dreptate,dar cand divortul e tocmai din motive de dezinteres fata de copil,teoria nu mai corespunde cu practica.Va multumesc.
Ati intuit bine si m-ati luminat cat de cat.Va multumesc frumos pentru timpul acordat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În prezent, copilul locuiește la mamă, iar tatăl are drept de vizită și obligația de a achita pensie de întreținere. Exercitarea în comun a autorității părintești înseamnă că ambii părinți pot să decidă asupra unor aspecte importante din viața copilului (de exemplu: mutarea în străinătate, efectuarea unui tratament medical, a unei intervenții chirurgicale etc). Dacă era vorba despre exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești, decidea un singur părinte asupra tuturor aspectelor referitoare la copil, așa cum se proceda pe vechiul cod (incredintarea copilului unuia dintre parinti).
Fiica dvs poate cere ca să exercite în mod exclusiv autoritatea părintească, dar ar cere degeaba deoarece nu are motive întemeiate la acest moment.
Multumesc frumos pentru raspuns,domnule avocat.

Adrian ALBU a scris:

În prezent, copilul locuiește la mamă, iar tatăl are drept de vizită și obligația de a achita pensie de întreținere.

Valabil indiferent daca tatal vrea sau nu sa petreaca timp cu copilul suplimentar, sa mearga la scoala, sa faca teme etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)