avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... inmatriculare autoturism second hand
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

inmatriculare autoturism second hand

Am cumparat recent un autoturism din strainatate fabricat in 2002, diesel dar din pacate cu norma de poluare euro 3. as dori sa stiu cum pot sa inmatriculez masina fara a plati "taxa de poluare" in valoare de aprox 3000 euro. lucru care mi se pare aberant . as dori sa stiu daca se poate actiona in instanta in vederea castigarii dreptului la inmatricularea fara plata acestei taxe.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 11:23, 27 Decembrie 2009
Pentru a putea inmatricula autoturisdmul sunteti nevoit a plati taxa de poluare....fara aceasta chitanta nu va primeste actele pentru inmatriculare la serviciul inmatriculari auto. Ulterior platii taxei puteti sa incercati recuperarea taxei platite prin actionarea in judecata a Administratiei Finantelor Publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism fara plata taxei de inmatriculare daniel_bc daniel_bc detin un autoturism marca bmw fabricatie 1988 achizitionat din Germania unde a fost inmatriculat iar aici in tara i-am scos doar un rand de numere rosii. mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare auto zaris zaris Am achiziţionat în luna septembrie 2009 un autoturism nou (1461 cmc, euro 4). Am plătit 1100 lei taxa de poluare. Se poate recupera aceasta taxă. (vezi toată discuția)