avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, am fost oprit in trafic avand permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, am fost oprit in trafic avand permisul de conducere ...

Buna seara, am fost oprit in trafic avand permisul de conducere suspendat; mi s-a dat dovada fara drept de circulatie, mi-a fost deschis dosar penal, iar dupa aproape 5 ani am fost condamnat definitiv (cu suspendare + zile in folosul comunitatii); intrebarea mea este: urmeaza sa mi se anuleze permisul acum SAU dupa perioada de probatiune? Imi pot ridica permisul si il predau dupa? Nu intelg mare lucru din articol. Va multumesc
Stima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 114 din OUG 195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporala a unei persoane, săvârșită ca urmare a nerespectării regulilor de circulație;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal;

Articolul 203 din HG 1391/2006
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia a fost constatata fapta, în baza hotărârii judecătorești rămase definitivă, dispusa de o instanţa din România;
b) de seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, în baza unei hotărâri judecătorești rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competenţa, pentru o infractiune savarsita de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta savarsita legislatia română prevede această măsură.
(2) Anularea permisului de conducere al persoanei decedate se dispune de seful serviciului politiei rutiere pe raza caruia titularul a domiciliat, în condiţiile existentei unei sesizari din partea unei autorităţi competente sau a unui certificat de deces.
(3) Măsura anularii permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucratoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1).
(4) În termenul prevăzut la alin. (3), permisul de conducere se transmite de serviciul politiei rutiere care a dispus anularea la autoritatea competentă care l-a eliberat, în vederea efectuării menţiunii în evidenta.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa primiti o dispozitie de anulare a permisului. Dupa un an de zile de la definitiva, va puteti prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice Mihaidan07 Mihaidan07 Buna ziua daniel ma numesc si in 2016 am fost oprit de un echipaj rutier pentru testare însă am refuzat să suflu si sa dau probe biologice mai judecat în ... (vezi toată discuția)
Sentinta proces alcoolemie peste 0.8 suchet suchet am fost condamnat in luna aprilie la 8 luni cu suspendare, pt alcoolemie de 0,95. pe sentinta definitiva primita de la tribunal, nu este specificat in nici ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva - anulare permis mihai62 mihai62 sentinta penala definitiva, ucidere din culpa,art178 al.2 cp,cu referire la art.320 ind.1 cpp.,condamnare cu suspendare in baza art.81 cp,-pedepse accesori ... (vezi toată discuția)