buna ziua,
eu si iubitutl meu ne-am cuoscut in strainatate, nu am stiut ca sora mea este impreuna cu tatal lui, pana la nunta lor.Asa am devenit afini de gradul III. A cum vreau sa stiu ce putem face noi, ne mai putem casatori, suntem impreuna de 5 ani.
Va multumesc
În general, relaţiile de rudenie sunt relevante doar în măsura în care determină efecte în plan juridic. Prin lege, căsătoria între rude până la gradul al patrulea inclusiv este oprită.
Conform C. fmiliei ,este oprita casatoria intre rudele in linie dreapta, precum si intre cele in linie colaterala pana la al patrulea grad inclusiv. Pentru motive temeinice, casatoria intre rudele in linie colaterala de gradul al patrulea poate fi incuviintata .
Casatoria intre afini , totusi , este o chesatiune ce tine mai mult de morala crestina , din punctul meu de vedere.
Este oprita casatoria intre rudele in linie dreapta, precum si intre cele in linie colaterala pana la al patrulea grad inclusiv.
Pentru motive temeinice, casatoria intre rudele in linie colaterala de gradul al patrulea, poate fi incuviintata de Comitetul Executiv al Sfatului Popular al municipiului Bucuresti sau al judetului in cuprinsul caruia cel care cere aceasta incuviintare isi are domiciliul.