avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am primit o decizie de pensie pt limita de varsta pt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am primit o decizie de pensie pt limita de varsta pt un salariat. ...

Am primit o decizie de pensie pt limita de varsta pt un salariat. In acest caz trebuie sa inchid contractul actual si sa deschid altul sau pot continua cu cel actual. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cata8 , utilizator 13:38, 20 Noiembrie 2020
C.i.m. a incetat de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare daca salariata/ul nu a formulat cerere cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare pentru a fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Sa inteleg ca salariatul ar trebui sa faca o cerere pt mentinerea in activitate. Insa doar pt o perioada de max 3 ani , prelungita anual
Da, asa este preavuzt in alin.4 art.56 C.mun.
Multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta standard de pensionare - continuare colaborare valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Va rog frumos sa mă ajutați cu explicația urmatului articol din Codul Muncii, art. 56, alin. 4) care spune următoarele: \"Pe baza unei cereri ... (vezi toată discuția)
Reangajare pensionar comoserv comoserv Salariatul aduce decizia de pensionare pentru limita de varsta. Doresc sa-l reangajez,trebuie sa-i incetez contractul si sa-i fac altul? Care este baza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit ... necula_calita necula_calita Buna ziua. Va rog foarte mult sa imi spuneti si mie daca am primit decizia de pensionare la limita de varsta , am un termen in care sa anunt angajatorul de ... (vezi toată discuția)