Am avut control de la ITM acum două săptămâni si totul a fost in regula. După două săptămâni control din nou. De data aceasta sau găsit 4 angajați fara contract de munca.(tocmai făceam formele de angajare). Faptul că eu administratorul nu am fost chemat si nici nu mi-a fost lăsat o înștiințare sau sesizare plus că nu mi-a fost închis punctul de lucru : ce pot deduce? Am scapat de amendă, sau sunt vicii de procedură, nelăsînd nici o hartie care sa ateste ca au fost pe șantier. Nu au avut mici poliția cu ei.
Prin legea de functionare a Inspectiei muncii, inspectorii de munca au acces la orice ora, pe teritoriul oricarei firme de stat sau private, fara sa anunte in prealabil. Nu li se poate interzice accesul.
Cel mai probabil, gasind lucratori fara CIM, veti primi curand PV de constatare a contraventiei si amenda contraventionala pentru lucru la negru.
Control itm ???
kisordog13
buna,
in luna Ianuarie firma mea a fost verificata de ce de la ITM, retroactiv de la infiintarea firmei (2006)-contarcte de munca, declaratii, contract ... (vezi toată discuția)
Ajutor
FREDU FIN
BUna
am o firma care isi desfasoara activitatea din 2003, in firma lucreaza 4 persoane fara CIM , nu au avut niciodata carte de munca. Ce risca aceasta ... (vezi toată discuția)