avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Probleme medicale.Buna ziua .Am si eu o intrebare,este ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Probleme medicale.Buna ziua .Am si eu o intrebare,este vorba de sotia mea ,care ...

Buna ziua .Am si eu o intrebare,este vorba de sotia mea ,care lucreaza intr-un spital in ture de 12 ore ceea ce presupune o zi de la 7 dimineata si o zi de la 7 seara pana a doua zi la 7 dimineata apoi 2 zile libere, dar nu se intampla sa stea 2 zile ,cateodata sta doar o zi.In ultima vreme este foarte ,nu solicitata as spune, supra solicitata datorita faptului ca,din lipsa de personal turele sunt mai dese si in loc sa stea acasa timpul prevazut de odihna ,este nevoita sa mearga la munca si asa desi efectueaza ore suplimentare sanatatea ei a avut se suferit,culminand cu lesin in timpul serviciului ,urmat cu ranire la mana si picior (din cauza epuizarii) cat si lesin a doua zi acasa , am chemat ambulanta si ne-au dat recomandare de consult medica de specialitati diferite cardiologie,endocrinologie.La consultatiile medicale au fost gasite probleme medicale la tiroida ,inima, inclusiv ortopedie datorita cazaturii si lovirii ,aparand complicatii la genunchi si cartilagii,(pe langa radiografie asteptam sa facem rmn la recomandarea medicului).Acum sotia este in concediu medical dar urmeaza o alta serie de investigatii medicale ,deja toti medicii care au vazut-o au recomandat repaos,odihna ,evitare de nopti pierdute etc..Intrebarea este urmatoarea ;Daca medicii vor propune evitarea efortului excesiv,ture de noapte mai putine,sau deloc ,sotia mea poate in cazul ca i-si va efectua orele prevazute de lege inclusiv ture de noapte sa refuze sa zicem sa faca ore suplimentare haotic si in exces pe motiv ca nu este personal(nu este treaba ei ca nu este personal suficient)avand in vedere faptul ca, viata ei ,sanatatea ei sunt acum in pericol din cauza orelor,turelor efectuate in exces?Va rog un sfat,un raspuns dar nu trimiteri la legi si articole din care nu inteleg o iota ,un raspuns clar ,lamuritor ,va multumesc frumos !
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2020
got2i, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:14, 22 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medicul specialist de medicina muncii cu care spitalul are incheiat contract de prestari servicii medicale, in baza HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor este in masura ca prin fisa de aptitudine a salariatului pe care o emite si semneaza in urma unei examinari medicale si avand in vedere recomandarile medicale primite de la medicii specialisti, sa mentioneze in fisa "apt conditionat" si sa faca recomandari/ conditionari privind programul de lucru, locul de munca, postul de lucru, etc.
Aceste recomandari sunt obligatorii pentru angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. se da situația în care o societate are programul ... Flori388 Flori388 Buna ziua. Se da situația în care o societate are programul de munca inegal pentru angajați, adică, se lucrează în ture se 8 ore, ori dimineață de la ... (vezi toată discuția)
Codul muncii gabimoisa gabimoisa buna ziua.am o problema legata de sanatate,am stat 3 luni in concediu medical pt diagnosticare,investigatii si tratament,am continuat cu 16 zile concediu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sotia mea de ceva vreme se confrunta cu mari probleme ... got2i got2i Buna ziua.Sotia mea de ceva vreme se confrunta cu mari probleme de sanatate ,probabil si din cauza programului de lucru ,lucreaza ca infirmiera la spital ... (vezi toată discuția)