avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua.Sotia mea de ceva vreme se confrunta cu mari ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua.Sotia mea de ceva vreme se confrunta cu mari probleme ...

Buna ziua.Sotia mea de ceva vreme se confrunta cu mari probleme de sanatate ,probabil si din cauza programului de lucru ,lucreaza ca infirmiera la spital ,tura de zi 12 ore ,tura de noapte tot 12 ore apoi in mod normal ar trebui sa stea 48 si ore in liber,cateodata sta doar 24 de ore dupa care trebuie sa se duca la serviciu deoarece nu este personal care sa acopere turele.Acum aproape 3 saptamani a lesinat la serviciu apoi acasa a doua zi ,am chemat salvarea care ne-a indrumat neaparat spre investigatii medicale.De atunci este in concediu medical,i s-au pus cateva diagnostice deloc usoare si mai trebuiesc facute investigatii medicale ca de pilda ,ecografii,rmn-uri ,etc..deorece nu se simte bine in continuare aflanduse de cateva ori pe zi in situatia aproape de pierderea cunostintei sau lipsa acuta de aer.Doctorii la care a fost au spus ca pana la clarificarea situatiei se recomanda repaos cat mai mult si ca i se va acorda medical.Intrebarea este urmatoarea: poate sa is-i piarda locul de munca sau cand se intoarce la munca postul sa-i fie ocupat ,ea neavand nici o vina de faptul ca s-a imbolnavit si ca organismul a cedat si nu mai functioneaza cum trebuie ?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 8 Decembrie 2020
Concedierea pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii , este interzisa ..... dupa revenirea din concediu medical se poate.

Inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, este posibila prin incheierea unui contract individual de munca incheiat pentru o durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme medicale.buna ziua .am si eu o intrebare,este vorba de sotia mea ,care ... got2i got2i Buna ziua .Am si eu o intrebare,este vorba de sotia mea ,care lucreaza intr-un spital in ture de 12 ore ceea ce presupune o zi de la 7 dimineata si o zi de la ... (vezi toată discuția)
Repaus minim dupa tura de 12 ore noaptea Iryna28 Iryna28 Buna ziua, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca un angajat lucreaza in ture de 12 ore (7:00-19:00 si 19:00-7:00) si dupa tura de zi (7:00-19:00) ... (vezi toată discuția)
Codul muncii gabimoisa gabimoisa buna ziua.am o problema legata de sanatate,am stat 3 luni in concediu medical pt diagnosticare,investigatii si tratament,am continuat cu 16 zile concediu de ... (vezi toată discuția)