avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Poliţia Locală (oprire în loc nepermis?)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Poliţia Locală (oprire în loc nepermis?)

Bună ziua!
La data de 9 noiembrie 2020 m-am oprit înzona Pieţei Centrale, între 2 maşini parcate pentru a descărca 4 cutii mari. Doamna cu microbuzul era totuşi doamnă, i-am pus eu cutiile cu bulbe de trandafiri în microbuz. Am terminat în 50 de secunde. Apare Poliţia Locală şi-mi cere Cartea de Identitate pe motic că am parcat pe spaţiul verde şi trotuar. Nu mi-am dat seama, aveam şi pe dreapta o maşină parcată, şi pe stânga, practic eu am observat un loc liber, acolo m-am oprit, fără să sting luminile de la maşină şi să opresc motorul. Puteam să mă opresc pe carosabil, direct lângă microbuz pentru 1 minut, dar nu-mi place să creez dificultăţi altor participanţi la trafic. Arăt poliţiei maşinile parcate efectiv, vizibil parcate de timp îndelungat şi zic că eu plec. Tot insistă şi am dat Cartea de Identitate, dar am zis încă o dată că eu plec, mai am treabă, programări. M-am urcat în maşină, am ieşit pe carosabil, m-am dat jos şi am făcut o poză, m-am urcat şi trecând lângă maşina Poliţiei Locale le-am atras repetat atenţia, că eu numai m-am oprit şi aveam maşina pornită pentru că mă grăbesc, eu plec. Cum nu au avut nici o reacţie, eu am plecat.
Întrebare: la ce mă pot aştepta? Cum şi când mi se va înapoia Cartea de Identitate;
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
mattilat, utilizator
Cel mai recent răspuns: mattilat , utilizator 22:23, 23 Noiembrie 2020
Nu trebuia sa lasati cartea de identitate la politistul local. Acestia fac doar poza dupa CI si apoi completeaza actele. Ca sa recuperati CI va trebui sa luati legatura cu politistul respectiv. Nu o sa va caute politistul, cel mult va depune CI la politie.
Posibil sa primiti PV de contraventie si amenda contraventionala prin posta.
Multumesc frumos pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de amenda ContSters472687 ContSters472687 Am trecut cu bicicleta printr-o zona in care aparent nu aveam voie, m-au oprit domnii politisti si cum nu aveam niciun act de identitate la mine l-au chemat pe ... (vezi toată discuția)
Posibila incalcare viteza - radar fix. twilight2k3 twilight2k3 [b]Buna ziua,[/b] Astazi, in decursul diminetii ma deplasam pe un drum mai alaturalnic din localitate. Eram in intarziere asa ca am calcat pe acceleratie un ... (vezi toată discuția)
Contestatie suspendare permis Raicu_Ioan Raicu_Ioan Buna dimineata! Acum cateva zile am avut un accident in spatele blocului meu. Aproape de unde eram parcat e o intersectie nedirijata. Pe coltul strazii in ... (vezi toată discuția)