avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... vor sa ma concedieze(de la niste comentarii),ce sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

vor sa ma concedieze(de la niste comentarii),ce sa fac?

Am facut niste comentarii pe seama unei stiri aparute in presa locala,iar cineva de la institutia unde lucrez mi-a aflat ip si ma acuza de daune de imagine aduse institutiei precum si desfacerea contractului de munca.Tin sa precizez ca abonamentul la isp nu este pe numele meu(este pe tatal meu),iar ei il incrimineaza si pe fratele meu care nu are nici o legatura cu asta.Cu ce argumente sa ma apar eu?

[ link extern ]

asta este linkul unde apare stirea si comentariile,iar eu am comentat sub numele de "maris" zic ei, o persoana care este un prieten de-al lor,si de ce am intrat sub alt nume.
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 17:28, 28 Decembrie 2009
Consultati un avocat caruia ii prezentati situatia dvs..
In mod normal daca nu apare numele firmei sau numele unui angajat din compania respectiva, nu au ce sa faca. IP-ul nu-l pot afla decat daca apeleaza la adminul site-ului Timis Online, care are toate IP-urile si mail-urile celor care au comentat. Si din cate stiu eu, acest lucru reprezinta o violare a datelor cu caracter personal (banuiesc ca nu v-ati dat acordul ca aceste date sa fie transmise).
Eu cred doar ca e un motiv ca sa va faca sa renuntati la postul respectiv....
Cel mai bine ar fi sa discutati cu cineva de la fortele de munca si ei va pot sfatui ce puteti face intr-o asemenea situatie (daca este ceva de facut). Va doresc succes si Sarbatori Fericite!
Pe viitor folositi un proxy cand postati date "sensibile" www.proxy.org :).
IP-ul nu poate fi solicitat decat de catre organele de urmarire penala in baza unui mandat emis de judecator. Pentru situatia prezentata este exclus ca IP-ul dumnevoastra sa fi fost aflat pe cai legale. Drept urmare nu au nicio baza legala prin care sa va identifice pe dumneavoastra cu persoana care a postat pe site, drept urmare nu pot sa va dea afara.

Problema este ca chiar daca nu au cum sa va dea afara, pot sa va creeze suficiente situatii neplacute.
Puteti sa le spuneti intr-un mod diplomat ca daca va fac cea mai mica problema faceti reclamatia la ANSPDCP (www.dataprotection.ro) sau la Protectia Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cosecinte juridice ale identificarii ip iora1529 iora1529 Am o cunostinta care ma acuza ca am trimis on line pe site ul unui ziar un anunt ofensator la persoana acesteia si ca mi- a identificat ip. I-am spus sa mi ... (vezi toată discuția)
Demersuri aflare posesor ip mauricius mauricius as dori niste lamuriri: 1. sa zicem ca postezi un mesaj la o stire de presa online(decent) dar acid la adresa unui director de institutie. Nu se cere adresa ... (vezi toată discuția)
Jigniri si mizerii pe site-ul unui ziar UDREA ADRIAN UDREA ADRIAN Buna ziua, La un articol publicat in Curierul Zilei - Pitesti, referitor la disponibilizarile din Arpechim, au aparut comentarii defaimatoare si neadevarate, ... (vezi toată discuția)