avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Am și eu o problemă. Bunicul meu nu a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Am și eu o problemă. Bunicul meu nu a primit pensia ...

Bună ziua! Am și eu o problemă. Bunicul meu nu a primit pensia de handicap pe luna noiembrie(1.100 lei), deoarece nu s-a putut prezenta la Comisia pentru persoanele cu handicap din motive obiective( a fost internat la spital in acea perioadă, el suferind de schizofrenie). Cum poate să procedeze bunica mea (pentru că bunicul meu e bolnav psihic și nu poate personal) pentru a recupera pensia pe luna noiembrie? Trebuie să depună contestație? Dacă da, unde trebuie depusă?Are câștig de cauză? Este nevoie de un avocat pentru așa ceva? Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:30, 24 Noiembrie 2020
Dacă nu s-a prezentat la comisia de expertiză pentru reevaluare, decizia medicală de pensionare a expirat, și în acest moment este ieșit din drepturi.

O precizare foarte importanță, este că NU există pensie de handicap. Poate e pensionat pe caz de boala, iar această pensie oficial se numește pensie de invaliditate, nu de handicap.

Pentru HANDICAP există următoarele INDEMNIZAȚII în funcție de grad:
- gradul GRAV = 500 lei;
- gradul ACCENTUAT = 375 lei;
- gradul MEDIU = 60 lei;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

un bolnav cu schizofrenie are dreptul la un insotitor? ganditor ganditor sora unei cunostinte este diagnosticata cu schizofrenie este pensionata de boala ,necesita ingrijire pentru a urma tratamentul va rog sa imi spuneti are ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate brdcristea brdcristea Buna ziua Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! bunicul meu este bolnav psihic și nu s-a putut prezenta ... Tecșan Alexandra. Tecșan Alexandra. Bună ziua! Bunicul meu este bolnav psihic și nu s-a putut prezenta la Comisia pentru Persoane cu Handicap din motive obiective (bunica mea a sunat la 112 ... (vezi toată discuția)