avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: implinesc ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: implinesc 60 ani in ...

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: implinesc 60 ani in ian. 2021, am fost salariat neintrerupt intre 15.08.1980-14.09.2020 ( am efectuat stagiul militar intre oct.1980-apr.1982), toata perioada in conditii normale de lucru.
- daca ma pensionez anticipat in ian.2021, care este procentul de penalizare ( am incercat o simulare, mie imi iese 15%, nu stiu daca am calculat corect)
- in cazul pensionarii anticipate ,pot avea si un contract prestari servicii ,pe PFI, cu primaria pentru asigurarea asistentei medicale in scoli ( sunt asistent medical) si sa platesc CAS pana la 65 ani (venitul lunar este mai mare decat salariul minim pe economie)
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
viorel61, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: implinesc 60 ani in ... viorel61 viorel61 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: implinesc 60 ani in ian. 2021, am fost salariat intre 15.08.1980-14.09.2020 ( am efectuat stagiul militar intre ... (vezi toată discuția)
Pensie johnny_1961 johnny_1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cand as putea iesi la pensie daca prima notare in cartea de munca este 01.09.1980.activitate neintrerupta ,dacat in stagiul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala bubby bubby Buna ziua, Mama mea este nascuta in 25 iulie 1963 , lucreaza din 15 august 1982 .Pentru a iesi la pensie anticipata partial , la ce varsta ar putea iesi , cu ... (vezi toată discuția)